10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Programı Düzenlendi

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Programı Düzenlendi

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 84. yıl dönümü münasebetiyle İnönü Üniversitesinde anma programı düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen programda anıta çelenk sunumunu İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdülkadir Baharçiçek yaptı.

Programa Rektör Danışmanı Prof. Dr. Neslihan Durak, Genel Sekreter Mustafa Gezer, Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Çelik ve Yaşar Kalkan, fakülte dekanları, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ın “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası” ile ilgili gönderdiği mesajla devam etti.   

Rektör Kızılay, gönderdiği mesajda şu sözlere yer verdi:

“Büyük şahsiyetler yas tutularak değil, fikir, eser ve gayretleriyle anılırlar. Aziz hatırası, fikir ve idealleri ile bizlere emanet ettiği ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.’  sözüyle ebedileştirilmiştir. İnönü Üniversitesi olarak, kurduğu Cumhuriyeti aklın ve bilimim ışığında daha ileri taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bilgi üretmeyi, araştırma ve geliştirme çabalarını en ileri düzeyde yapmayı milli bir vazife olarak görüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu milli mücadelemizin lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 84. yıl dönümünde saygı, rahmet ve şükranla anıyoruz. Bu vesileyle istiklal ve istikbalimizi borçlu olduğumuz Gazi’nin silah arkadaşlarıyla Kurtuluş Savaşı’mızın tüm kahramanlarını şükranla yad ediyoruz.’’

10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri, Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda “Atatürk’ün Vizyoner Liderliği”  konferansıyla devam etti.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme