• Haberler
  • Eğitim
  • 11. Arguvan Türkü Günleri Konseri İnönü Üniversitesinde Gerçekleştirildi

11. Arguvan Türkü Günleri Konseri İnönü Üniversitesinde Gerçekleştirildi

11. Arguvan Türkü Günleri Konseri İnönü Üniversitesinde Gerçekleştirildi

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde 11. Arguvan Türkü Günleri konseri düzenlendi.

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Devlet Konservatuvarı ile Arguvan Belediyesinin iş birliğinde düzenlenen konseri, İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğr. Gör. Mesut Ercan yönetti.

Yoğun katılımın olduğu konsere; İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren, Malatya Kültür ve Turizm Müdürü Yener Oba’nın yanı sıra öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

“Ötme Bülbül Ötme” ve “Ey Şahin Bakışlım”  türküleri ile başlanan konsere “Kuru Çaydan Öte Yana”, “Kayanın Yanında Mal mı Yayılır”, “Kaleden Kaleye Şahin Uçurdum” adlı eserlerin icrasıyla devam edildi.

Konserde ayrıca Mahir Yiğitler tarafından “Tevhid”, Fatma Şahin tarafından “Seherde Uğradım Gülşen Bağına, Ara ki Bulasın Beni, Leylo Leylo”, Saliha Göksal tarafından “Yukarı Atmanın Yüksek Konağı” ve Barış Çimen tarafından “Ülger Doğmasın”  türküleri seslendirildi. Koronun “Sen Gelmezsen Arguvan’a Gidemem” ve “Arguvan” isimli türküleri seslendirmesiyle konser sonlandırıldı.

Konser sonunda Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Ersoy Eren ve Yener Oba tarafından Orkestra Şefi Öğr. Gör. Mesut Ercan ve koro ekibine çiçek takdim edildi.

Bakmadan Geçme