• Haberler
  • Eğitim
  • 14 Mayıs Eczacılar Günü İnönü Üniversitesinde Kutlandı

14 Mayıs Eczacılar Günü İnönü Üniversitesinde Kutlandı

14 Mayıs Eczacılar Günü İnönü Üniversitesinde Kutlandı

İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde 14 Mayıs Eczacılar Günü dolayısıyla Eczacılar Günü kutlanarak Eczacılık Fakültesi öğrencilerine önlük giydirme töreni düzenlendi.

Gerçekleştirilen programa İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcı Prof. Dr. Nusret Akpolat, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Batçıoğlu, 22. Bölge Malatya Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Ebru Sönmez, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinliğin devamında 22. Bölge Malatya Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Ebru Sönmez, eczacıların sağlık personelleriyle bir bütün olduklarını belirterek “İnsanlık adına elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İyi ki sağlıkçıyım, insanlara en çok dokunan ve en iyi hizmet eden sektörlerden biriyiz.” dedi.

Eczacılığın insanlık tarihi kadar eski ve kutsal bir sağlık mesleği olduğunun altını çizen Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Batçıoğlu şunları söyledi:

“185. Eczacılar Günü’nü kutlamak için buradayız. Eczacılık insanlık tarihi kadar eski ve kutsal bir sağlık mesleğidir. Eczacılar meslek hayatı boyunca etkin sağlık çalışanıdır ve bu hizmetin standartlarının sürekli yükseltilmesi için çalışan ilaç uzmanı insanlardır. Sağlık hizmeti tüm dünyada değişik meslek gruplarından oluşan çok geniş katılımlı bir sağlık ordusu tarafından icra edilmektedir. Eczacılar her zaman bu ordunun ön saflarında yer almışlardır. Bugün bir arada olmamızın bir diğer nedeni de Eczacılık Fakültesi’ne bu yıl başlamış olan öğrencilerimize önlük giydirecek olmamızdır. Öncelikle zorlu bir eğitim döneminin ardından üniversite sınavından üstün bir başarı göstererek Fakültemiz öğrencisi olan sizleri ve ailenizi gönülden kutluyorum.”

İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcı Prof. Dr. Nusret Akpolat “Hangi meslek kolunda olursa olsun önce insan olmayı becermeliyiz, birbirimize olan saygıyı korumalıyız. Ancak böyle bir yerlere gelebiliriz. Pandemide de gördük ki ilaç sektörü, başta aşı sektörü olmak üzere bir ülke için stratejik öneme sahip.  Bir ülkede savunma sanayisi ne kadar stratejik ise ilaç sanayisi de o kadar stratejik ve hayatidir.” dedi.

Prof. Dr. Nusret Akpolat konuşmasının devamında, eczacılığın insana dokunan meslek gruplarından olduğunu belirterek 14 Mayıs Eczacılar Günü’nü kutladı.

Müzik dinletisi ve sergiyle devam eden program, önlük giyme töreniyle son buldu.

Bakmadan Geçme