2023 Başarı Ödülleri Sahiplerini Buldu

2023 Başarı Ödülleri Sahiplerini Buldu

İnönü Üniversitesi Rektörlük Senato Salonu’nda düzenlenen 2023 Başarı Ödülleri Töreni’nde ödüller sahiplerini buldu.

Ödül töreninde; Fen ve Mühendislik Bilimleri, Sosyal Bilimler, Sanat Bilimleri, Spor Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Öğrenci Başarı Ödülü alanlarında başarı ve teşvik kategorilerinde ödüller verildi.

Törene; İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Vali Yardımcısı Reşit Özer Özdemir, Belediye Başkan Vekili Hanifi Gül, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İbrahim Türkmen, Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek ve Prof. Dr. Nusret Akpolat, fakülte dekanları ve akademik personel katıldı.

Açılış konuşmasında depremden dolayı geciken akademik takvime değinen Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, üniversitenin deprem sonrası eğitim, bilimsel araştırma ve geliştirme, bilgi üretimi, sağlık gibi alanlarda ilerleyişine değindi. Eğitim-öğretim döneminde sona yaklaşıldığını söyleyen Rektör Kızılay “Yüzümüzün akıyla çok ciddi bir problem yaşamadan yüz yüze eğitimi tamamlıyoruz. Bayramdan sonra da final ve bütünleme sınavlarını gerçekleştireceğiz. Gelecek sene akademik takvimimiz üniversitenin normal seyrine dönüyor inşallah. Bu ödül töreninde İnönü Üniversitesi Vakfımız çok büyük destek verdi. Ödül alan çok kıymetli hocalarımızın her birine İnönü Üniversitesi Vakfımız 10 bin TL’lik çek verdi.” dedi.

İnönü Üniversitesi Vakfı’na desteklerinden dolayı teşekkür eden Rektör Kızılay konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Ödül törenine gelmeden önceki aşamada bu işin en başından bugüne kadar İbrahim Türkmen hocamız başkanlığında rektör yardımcılarımız, üst yönetimimiz ve ödül tespit komisyonu başkan ve üyeleri bütün bu süreci adım adım yürüttü. Ben bütün bu süreci yöneten kıymetli hocalarımıza ve hocalarımızın birlikte çalıştığı ekiplerine çok teşekkür ediyorum. Ödül alan kıymetli hocalarımızı da ayrı ayrı tebrik ediyorum. Sizlerle gurur duyuyoruz. Üniversitemizin bayrağını dünyada ve Türkiye’de bir kutup yıldızı gibi taşıyıp bizi en ön sıralara getiriyorsunuz.” Törenin devamında ödül takdimleri gerçekleşti. Ödül takdimlerinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile tören sona erdi.

2023 Başarı Ödülleri Töreni’nde fen ve mühendislik bilimleri alanında Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yunus Önal başarı ödülünü elde ederken Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müslüm Murat Maraş teşvik ödülüne layık görüldü. Sosyal bilimler alanında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alptekin Ulutaş başarı ödülü alırken İİBF Ekonometri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahadır Yüzbaşı teşvik ödülüne layık görüldü.

Sanat bilimleri alanında Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fahrettin Geçen başarı ödülü alırken Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim üyesi Doç. Dr. Sima Pouya teşvik ödülüne layık görüldü. Spor bilimleri alanında Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Düz başarı ödülü alırken Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Eken teşvik ödülüne layık görüldü.

Sağlık bilimleri alanında Tıp Fakültesi Dâhili Tıp Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Parlakpınar başarı ödülü alırken teşvik ödülünü ise Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Tekin aldı. Öğrenci başarı ödülünü ise Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Hatice Akbaş aldı.

Bakmadan Geçme