23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku ile Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku ile Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 104. Yıl dönümü, Malatya’da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Vali Yazıcı Koltuğunu Temsili Olarak Küçük Vali Çetin’e Devretti
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında; İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, Battalgazi İlçesi Öğretmenler Ortaokulu öğrencisi Erva Çetin ve ailesi, Vali Yazıcı’yı makamında ziyaret etti. 
Ziyarette Vali Yazıcı, “Malatya’daki çocuklarımızın, ülkemizdeki ve bütün dünyadaki çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. Ülkemizin dört bir yanında çocuklarımız, temsilen makamlarımıza gelmektedir. Bugün de Erva Çetin’e temsili olarak makamımızı teslim ettik. Ülkemizin geleceğini temsil edecek olan çocukları, iyi yetiştirmek adına, deprem sonrası Malatya’da yaşanan sorunları hızlı bir şekilde gidermeye gayret ediyoruz. Eğitim ve spor alanlarını yeniden onarmaya ve bu alanlarda yaşanan fiziki ve psikolojik yıkımları gidermeye çalışıyoruz. Hayatın normalleşesi adına, çocukların normalleşmesi gerektiği bilinci ile hareket ediyoruz. Bu doğrultuda Malatya’mızı fiziki, psikolojik ve sosyolojik anlamda yaşanan travmadan kurtarmak için elimizden gelen tüm çaba ve gayreti göstereceğiz.” dedi.
Konuşmasının ardından Vali Yazıcı, Battalgazi İlçesi Öğretmenler Ortaokulu öğrencisi Erva Çetin’e temsili olarak Valilik makamını devretti.
Vali koltuğuna oturan Erva Çetin de herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak; “23 Nisan Türkiye’de ve dünyada ilk ve tek çocuk bayramıdır. Bize bu bayramı armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle anıyorum. Koltuğu bana devreden Sayın Valime teşekkür ediyorum. Bilindiği gibi Malatya olarak büyük bir deprem felaketi yaşayıp çok zor zamanlar geçirdik. Pandemi sürecinde de eğitimin iyileştirici gücünü görmüştük. Bu doğrultuda depremden kısa bir süre sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce çeşitli bölgelere konteyner kurularak çocukların eğitim ve öğretime devam etmeleri sağlandı. Atatürk’ün söylediği gibi; “Bugünün küçükleri, yarının büyükleridir.” anlayışı ile çocukların daha mutlu olması, sağlıklı nesillerin yetişmesinin ön koşuludur. Bu amaçla Malatya’daki çocukların mutlu ve huzurlu yaşamaları için parklar, yeşil alanlar, kütüphaneler, spor salonlar, sosyal ve sanatsal aktivitelerin yapılacağı merkezlerin açılmasına öncelik verilecektir. Şehrimizin yaralarını sarıp çocuklara daha güzel ve yaşanabilir bir Malatya bırakmak için daha çok çalışacağız.” diye konuştu.
Ziyaret; Vali Yazıcı’nın, çocukların bayramını kutlaması ve günün anısına öğrenci ve ailesi ile hatıra fotoğraf çektirmesi ile son buldu. 
 
Vali Yazıcı, Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Spor Salonunda Düzenlenen Kutlama Programına Katıldı
Vali Ersin Yazıcı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Valilik makamını temsili olarak devretmesinin ardından, Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Spor Salonunda düzenlenen kutlama programına katıldı. 
Düzenlenen programa Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra; 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı V. İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Er, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, Baro Başkanı Av. Onur Demez, Vali Yardımcısı Osman Kural, Vali Yardımcısı Abdulselam Bıçak, Vali Yardımcısı Bilal Basrı, Vali Yardımcısı Talat Tabur, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı J.Kd. Alb. Ercan Altın,  kurum müdürleri,   öğretmenler, veliler ve öğrenciler  katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlama programı; İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır’ın günün anlam ve önemini belirten konuşması ve anaokulu gösterilerinin sunulması ile devam etti. Akabinde “Ulusal Egemenliğe Giden Yol” konulu canlandırmanın, halk oyunları ve jimnastik gösterilerinin sunumu gerçekleştirildi.  
Coşkulu ve heyecanlı bir şekilde geçen program; pandomim gösterisi, koro dinletisi ve “23 Nisan Temalı Okul Süsleme” yarışmasında dereceye giren okullara plaket ve belgelerin takdim edilmesiyle sona erdi.
 
 

Bakmadan Geçme