23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramının 102.Yıldönümü Kutlama Programı

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramının 102.Yıldönümü Kutlama Programı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 05 Mayıs 2012 Cumartesi günü 28283 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “ Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli kurtuluş Günlerinde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği’nin 5. Maddesi uyarınca kutlanacaktır. Yönetmeliğin ilgili maddesi gereğince Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri 23 Nisan 2024 Salı günü saat 08.00’de başlayıp, saat 24.00’de sona erecektir. Tüm resmi ve özel kurumlar 22 Nisan 2024 Pazartesi günü saat 16.00’dan itibaren binalarını Şanlı Bayrağımızla donatacaklardır.
ÇELENK SUNMA TÖRENİ (09.30)
1. 23 Nisan 2024 Salı günü saat 08.45’de yönetmeliğe uygun olarak hazırlanan İl Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi Atatürk Anıtı önünde hazır bulundurulacaktır.
2. Saat: 08.30’da Çelenk sunma törenine Bayrak ve Flamaları İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzde bulunan Ortaokulların Müdürleri ve aynı okullardan bir öğretmen nezaretinde Bayrak ve flamaları taşıyan öğrenciler Atatürk Anıtı önündeki yerlerini almış olacaklardır.
3. Çelenk saat: 09.00’da tören sunucusunun daveti ile İl Milli Eğitim Müdürü tarafından Atatürk Anıtına sunulacak, müteakiben Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile Bayrak göndere çekilecektir.
4. Atatürk Anıtına sunulacak Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi bir bayan bir erkek öğretmen tarafından taşınacak ve çelenk sunulurken İl Milli Eğitim Müdürüne iki kız ve iki erkek öğrenci refakat edecektir.
ÖĞRENCİ GRUBUNUN KABULÜ 
1. Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Makamları 23 Nisan 2024 Salı günü öğrenciler tarafından ziyaret edilecek ve ilgili makamlar, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce tespit edilen öğrencilerce sembolik olarak devralınacaktır.

a) Sayın Valimizi Battalgazi İlçesi Öğretmenler Ortaokulu öğrencisi Erva ÇETİN ile İl Milli Eğitim Müdürümüz Behçet BAKIR ve Okul Müdürü Hanifi ÖZDEMİR Saat 10.30’da makamında ziyaret edecek ve öğrenci valilik görevini sembolik olarak devralacaktır.

b) Sayın Garnizon Komutanımızı Yeşilyurt İlçesi Necatibey Ortaokulu öğrencisi Mikail ERDURAN, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ekrem DEMİR, Okul Müdürü Ümran ARAZ ile Öğretmen Mehmet GÜRGEN Saat 10.00 da makamında ziyaret edecek ve öğrenci Garnizon Komutanlığı görevini sembolik olarak devralacaktır.

c) Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızı Yeşilyurt İlçesi Nihat Tecdelioğlu İlkokulu öğrencisi Ahsen Neva AKSARI, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Ali AVŞAR, Okul Müdürü Mehmet Ali TOSUN ile Öğretmen Asuman ALADAĞ Saat 09.30 da makamında ziyaret edecek ve öğrenci Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sembolik olarak devralacaktır.

d) Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüzü Battalgazi İlçesi Nadire Dernek Ortaokulu öğrencisi Berat NOGAY, Okul Müdürü Cengiz UĞUR ile Öğretmen Eyüp DENİZ Saat 08.20 da makamında ziyaret edecek ve öğrenci İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini sembolik olarak devralacaktır.
KUTLAMA TÖRENİ (11.00)
Merkez Kapalı Spor Salonunda Yapılacak Kutlama Programı 
1.Törene katılan öğrenciler ile halkımız tarafından İstiklal Marşı okunacaktır.
2.Günün anlam ve önemini belirten bir konuşmayı İl Milli Eğitim Müdürü yapacaktır.
3.Günün anlamı ile ilgili şiirler okunacaktır.
4. Gösteriler ve Halkoyunları.
 

Bakmadan Geçme