'24 Kasım Öğretmenler Günü' Etkinliği Düzenlendi

'24 Kasım Öğretmenler Günü' Etkinliği Düzenlendi

İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından “24 Kasım Öğretmenler Günü” etkinliği düzenlendi. Etkinlikte öğretmenler gününün ve öğretmenlik mesleğinin önemine değinildi.

Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Türkmen, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesrin Sis, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Şehit öğretmenler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan etkinliğe yönetmenliğini Öğr. Gör. Oktay Ceviz’in yaptığı Müzik Öğretmenliği Programı Çok Sesli Korosu ile devam edildi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesrin Sis, öğretmenlik mesleğinin öneminden bahsederek öğretmenlik mesleğinin temel yapı taşları içinde pek çok nitelik ve kavramın yer aldığına değindi.

Öğretmenlik mesleğinin olmazsa olmazlarından olan sevgi ve özveri kavramlarına da değinen Prof. Dr. Sis şunları söyledi:

“Öğretmenlik mesleği genel olarak kişinin bireyleşme sürecinde ona yol gösteren, zorda kaldığında yardım eden aynı zamanda bilginin kazanılmasında, ulusal ve evrensel değerlerin artırılmasında kılavuzluk eden bir meslektir. Bu mesleğin temel yapı taşları içinde pek çok nitelik ve kavram yer almakla birlikte öğretmenliğin olmazsa olmazı sevgi ve özveri gelir. Bireyin yaşam boyu alacağı eğitim sürecinde bilginin ve değerlerin nesilden nesile aktarılması, bilginin davranışa dönüştürülüp halkın faydasına kullanılması yönünde en önemli rol modeller öretmenlerdir.”

Nesrin Sis, konuşmasının devamında öğretmenlerin öğrencilerine yol gösteren bir kılavuz olduğunu söyleyerek, öğretmenlerin milletlerin hayatında önemli bir yeri olan ve toplumu yönetme yetkisi kazanmış önderlerin de tarih boyunca vazgeçilmez manevi rehberleri olduğunu ifade etti.

Etkinliğin devamında konuşan Doç. Dr. Başak Kasa Ayten, öğretmenlik mesleğinin bir sevgi mesleği olduğunu söyledi. Öğretmenlik mesleğinin öğrencilerin bütün ihtiyaçları karşılayan bir meslek olduğuna değinen Doç. Dr. Ayten, “Öğretmenler olarak çocuğa hem anne hem baba oluyoruz. Bütün ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Eğitim yaşantımızda pek çok öğretmenle karşılaşıyoruz. Bazıları hayatımızda iz bırakıyor unutamıyoruz. Öğretmenlik mesleğini sevgi mesleği olarak nitelendirebiliriz.” dedi.

Başak Kasa Ayten son olarak öğretmenliğin basite alınabilecek bir meslek olmadığını söyleyerek, eğitim programının öğretmenin elinde şekillendiğini ve öğretmenlerin teoriyi pratiğe döken kişiler olduğunu ifade etti.

Etkinlik, çiçek takdiminin ardından son buldu.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme