36 üretim tesisine yönelik demir yolu iltisak hattı

36 üretim tesisine yönelik demir yolu iltisak hattı

Enerji maliyetlerindeki yükseliş ve lojistikte yaşanan sıkıntılara çözüm 2023’te gelecek. Mevcut demiryollarının bakıma alınması ve yeni güzergahların belirlenmesi ile birlikte lojistik maliyetlerin düşürülmesi, imalat sanayisinin ve ticaretin geliştirilmesiyle Türkiye'nin rekabet gücünün artırılabilmesi amacıyla kombine taşımacılık uygulamalarının geliştirilmesi hedefi doğrultusunda demir yolu taşıma payları artırılacak.

2023 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programına alınan modlar arası taşımacılığın yaygınlaştırılması ve sanayinin rekabet gücünün artırılması planı ile İmalat sanayisinin ihtiyaç duyduğu enerjinin sürekli, kaliteli, güvenli ve asgari maliyetlerle sağlanması, demir yolu yatırımlarında yük taşımacılığına odaklanılması, uygun yer ve ölçekte deniz yolu altyapılarının geliştirilmesi, modlar arası (inter-modal) taşımacılığın yaygınlaştırılması ve lojistik maliyetlerin azaltılması yoluyla verimliliğin ve rekabetçiliğin artırılması amaçlanıyor.

6 İL DARBOĞAZDAN KURTULACAK

2023 yılı programına göre, Kars-Erzurum-Erzincan-Sivas-Malatya-Gaziantep güzergahındaki demir yolu modernizasyon çalışmaları bitirilerek koridordaki darboğazlar giderilecek ve bölgedeki imalat sanayisi, madencilik sektörleri ile Orta Koridor'a yönelik lojistik süreçler geliştirilecek.

Böylelikle düşük maliyetlerle ağır yük bu demiryolu aksı üzerinden Akdeniz bölgesindeki limanlara ulaştırılabilecek.

LOJİSTİK MERKEZ İÇİN SİNYAL Mİ?

Daha önce Gazetemiz tarafından defalarca vurgulanan ve şehrin ihtiyacı olan Lojistik Merkez hayali, 2023 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programına alınan Kars-Erzurum-Erzincan-Sivas-Malatya-Gaziantep güzergahındaki demir yolu modernizasyon çalışmaları ile birlikte gerçeğe dönüşebilir.

Jeopolitik konumu itibariyle ve demiryolu güzergahlarıyla bir kavşak noktası olan Malatya, limanlar ile Doğu Anadolu arasındaki en önemli noktada bulunuyor.

Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Yüksek Standartlı Demir Yolu Projesinin tamamlanması ile birlikte OSB’nin lojistik ihtiyacı bu Demiryolu hattı üzerine yoğunlaşacak.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme