AGİT Heyetinden RTÜK'e Ziyaret

AGİT Heyetinden RTÜK'e Ziyaret

14 Mayıs’ta yapılacak genel seçimlerle ilgili çalışmalar yapan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) gözlem heyeti Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nu ziyaret etti.

 

AGİT Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Bürosu (DKİHB) 27 Mart 2023 tarihinde Türkiye'deki Genel Seçimlerini gözlemlemek üzere 14 uluslararası uzmandan oluşan bir Seçim Gözlem Heyeti (SGH) görevlendirdi. Heyet, seçim sürecinin adil, şeffaf ve demokratik bir şekilde yürütülmesini sağlamak ve seçim sürecine ilişkin kapsamlı bir analiz sunmak amacıyla ülkemizdeki çeşitli kurumları ziyaret ediyor.

 

Bu çerçevede, AGİT DKİHB SGH'den Medya Analiz Uzmanı Egor Tilpunov ve Medya Analisti Kıdemli Asistanı Serhan Karataş, RTÜK Başkanvekili Orhan Karadaş, RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı Osman Arvas ve Uluslararası İlişkiler Daire Başkan Yardımcısı Yusuf Demirtaş ile görüşerek Üst Kurul’un yapısı, faaliyetleri, seçim dönemindeki ve seçim dönemi dışındaki görev ve sorumlulukları hakkında kapsamlı bilgi aldılar.

 

AGİT, Türkiye'deki seçim sürecinin şeffaf bir şekilde yürütülmesi, demokratik bir şekilde gerçekleştirilmesi ve seçim sonuçlarının adil bir şekilde belirlenmesi için çalışmalar yapmaktadır. Bu nedenle, AGİT Heyeti'nin ziyaretleri, Türkiye'nin demokratik gelişimine katkı sağlama hedefi doğrultusunda önemli bir adım olarak kabul edilmektedir. (Birlik Haber Ajansı-BHA)

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme