• Haberler
  • Gündem
  • Ahmet Selim Yurdakul: 'Aile ve Çocuklarımızı Korumak Vatan Savunması Kadar Önemlidir'

Ahmet Selim Yurdakul: 'Aile ve Çocuklarımızı Korumak Vatan Savunması Kadar Önemlidir'

Ahmet Selim Yurdakul: 'Aile ve Çocuklarımızı Korumak Vatan Savunması Kadar Önemlidir'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Gazi Meclis’in açılışının 106. yıl dönümünü hatırlatan Yurdakul, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesinin Türk milletinin bağımsızlık iradesinin en güçlü ifadesi olduğunu belirtti.

Çocukların Türkiye’nin geleceği olduğunu vurgulayan Yurdakul, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Çocuklar bizim geleceğimizdir” sözlerine atıfta bulunarak, çocukların yalnızca birey değil, aynı zamanda “Türkiye Yüzyılı” vizyonunun taşıyıcıları olduğunu ifade etti.

Son dönemde çocuklara yönelik tehditlere dikkat çeken Yurdakul, aile kurumunun korunmasının milli güvenlik meselesi olduğunu savunarak, “Aile ve çocuklarımızı vatanın son sığınağı olarak görüyoruz” dedi.

Teknoloji bağımlılığıyla mücadele kapsamında başlatılan “Dijital Köleliğe Geçit Yok” projesine de değinen Yurdakul, çocukların dijital bağımlılıktan korunması gerektiğini ve kültürel değerlerle yetişmesinin önemini vurguladı.

Ayrıca 2024 ve 2025 yıllarında gerçekleştirilen çalıştaylarla çocukların karşılaştığı siber zorbalık, akran zorbalığı ve bağımlılık gibi sorunlara yönelik çözüm önerileri geliştirildiğini belirtti.

Yurdakul, çocukların eğitimli, sağlıklı ve milli-manevi değerlerle donanmış bireyler olarak yetişmesinin ortak sorumluluk olduğunu ifade ederek, 23 Nisan’ın hem milli iradenin hem de çocuklara verilen değerin sembolü olduğunu söyledi.

Mesajının sonunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anan Yurdakul, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Bakmadan Geçme