AK Parti Ataşehir Belediye Başkan aday adayı Hakan Berktaş aday tanıtım toplantısına katıldı

AK Parti Ataşehir Belediye Başkan aday adayı Hakan Berktaş aday tanıtım toplantısına katıldı

AK Parti Ataşehir Belediye Başkan aday adayı Hakan Berktaş, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 36 ilin belediye başkan adaylarının açıklanması toplantısına katıldı.
AK Parti Ataşehir Belediye Başkan aday adayı Hakan Berktaş, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 36 ilin belediye başkan adaylarının açıklanması toplantısına katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aday tanıtım toplantısı öncesinde yaptığı konuşmada CHP’de bulunan belediyelerdeki fetret döneminin ortadan kaldırılacağını belirterek, “Biz rüştümüzü belediye başkanlıklarımızla ispat etmiş bulunuyoruz. Bizden önce CHP’li belediyelerde çöp, çukur, çamur vardı. Biz onların tamamını temizledik. Şimdi de tüm Türkiye’de AK Parti belediyeciliği ile tüm illerimizde temizliğe geliyoruz” diye konuştu. AK Parti’nin adaylarının tanıtım toplantısında AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı İstanbul Milletvekili Murat Kurum olarak açıklandı. AK Parti Ataşehir Belediye Başkan aday adayı Hakan Berktaş da yakın zamanda İstanbul’un 29 ilçesinde açıklanacak ilçe belediye başkan adaylıklarında eğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, kendisine görev verir ve Ataşehir Belediye başkanı olursa, ardından yapılacak seçimlerde Ataşehir’de aziz milletimizin helal oylarıyla seçilirse yerel yönetimde yapacağı projelerini açıkladı. 
Ataşehir’de ihmal edilmiş sorunları Büyükşehir ile birlikte çözeceğiz
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilecek Murat Kurum’la organizeli şekilde çalışacaklarını, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğini arkasına alarak Ataşehir’de hizmet kervanını ortaya koyacaklarını belirten Berktaş, ilçelerinin 17 mahalleden oluştuğunu, 5 yıllık CHP yerel yönetiminde bu mahallelere hizmetin eşit şekilde götürülmediğini kaydederek, “Belediyecilik sadece Atatürk mahallesi ve Barbaros mahallesinin 1’nci kısmına, yani Batı Ataşehir’e ve biraz da Küçükbakkalköy’ün bir kısmına götürülmüş. Bunun dışında diğer mahallelerimiz yerel hizmetlerden neredeyse nasibini almamış durumda. Bu mahalleler hariç diğer mahallelerde herhangi bir sanat, spor, kültür, sağlık merkezi dahi yapılmamış. Bu mahallelerimizde çocuk parkları yetersiz durumda. Mesela, 43 bin 384 nüfuslu Kayışdağı’nda bir tane çocuk parkı bulunmakta. Yani burada insanlarımızın nefes alabilecekleri, zaman geçirebilecekleri açık alan yoktur, yanı sıra kültür-sanat-spor eğitim merkezi bulunmamaktadır. Ataşehir’imizde özellikle gençlerimizuyuşturucu madde sorunuyla, alkol tehdidiylekarşı karşıyadır. Bu facianın nedeni elbette gençlerimizin zaman geçirecekleri açık alanların yapılmaması, kültür- sanat merkezlerinin,kütüphane ve spor merkezlerinin olmamasıdır. Montein, “Boş toprakta ayrık otu biter” diyor. Bur mahallelerimizdeki gençler sporla, sanatla, kültürel nitelikte faaliyetlere yönlendirilmediği için uyuşturucu ve alkole bulaşmakta, çeteleşmektedir. Bu da beraberinde ailelerin dağılmasını, sosyal sorunları ve adli olayları beraberinde getirerek, aile dramlarına, faciaları ortaya çıkarmaktadır” dedi. 
Ataşehir’in imar sorunu
Ataşehirin en büyük sorunlarından bir diğerinin imar sorunu olduğunu dile getiren Berktaş, “Bu sorunun çözümü için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ataşehir belediyesinin bir araya gelmeli, ortaklaşa projeler etrafında Ataşehir’in imar ve ihyas sağlanmalıdır. Şu an Yeni Sahra’nın durumu içler acısıdır. Yeni Sahra’nın girişine çöp deposu konulmuştur. Bu da bölgede yaşayan insanlarımızın en çok şikayet ettikleri hususlardan birisidir. Görüştüğüm Yeni Sahralı’lar ANAP’lı Osman Hızlan'dan sonra “Yeni Sahra’ya bir çivi bile çakılmadı” demişlerdir. Kadıköy ve Ataşehir arasındaki Yeni Sahra’da imar sorunundan ve belediyeden hizmet alamamaktan dolayı 2023 genel seçimlerinden sonra 5 bine yakın kişi başka yerlere taşınmak zorunda kalmışlardır” ifadelerini kullandı.  
Trafik sorunu da çözülmeli
Berktaş sözlerini şöyle bitirdi: “Ataşahirliler aslında Atatürk mahallesi ve Batı Ataşehire bakarak mevcut yönetimi yerel hizmet yapıyor sanıyor. Halbuki bu mahallelerde bulunan devasa siteler, AVM’ler, ticaret merkezleri kendi çevre düzenlemelerini ve peyzajlarını kendileri yapmaktadır. Bu da hiçbir hizmet üretmeyen Ataşehir Belediyesi’nin hanesine yazılmaktadır. Ataşehir’intrafik sorununun da çözülmesi gerekmektedir. İnönü mahallesi'ndeDereboyucaddesinden  çevre yoluna bağlantı yolu verilirse trafik sorunu bir nebze olsa da azalır. Şunu açıkça vurgulamam gerekiyor: Ataşehir’imizle hemen hemen aynı tarihlerde belediye olan yanı başımızdaki AK Partili belediye isealt yapı ve üst yapı olarak tüm sorunlarını çözmüştür. Kültür, sanat, sportif alanlarını oluşturmuş, hatta gençlerimiz için buz pateni  sahası bile açmıştır. Bu da AK Parti’nin hizmet odaklı belediyeciliği ile CHP’nin hiçbir şey üretmeyen belediyeciliği arasındaki farkı ortaya koymaktadır” 
 

Bakmadan Geçme