• Haberler
  • Malatya
  • AK Parti Kadın Kolları tarafından Anneler Günü dolayısıyla program düzenlendi.

AK Parti Kadın Kolları tarafından Anneler Günü dolayısıyla program düzenlendi.

AK Parti Kadın Kolları tarafından Malatya Büyükşehir Belediyesi Nikâh Sarayında Anneler Günü dolayısıyla bir program düzenlendi.

Programa Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Eşi Sevgi Er ile AK Parti Kadın Kolları Başkanı Esin Tanrıverdi katıldı. 
Programda bir selamlama konuşması gerçekleştiren AK Parti Kadın Kolları Başkanı Esin Tanrıverdi, “İlk duacımız, ilk hamimiz merhameti ve şefkati en çok kendilerinden gördüğümüz sığınağımız, korunağımız olan annelerimizin ‘Anneler Günü’nü kutluyorum. Anneye hürmetin cennetin kapısını açacağına olan bir inancı olanmedeniyetin mensupları olarak anne ile evladı arasındaki bağın en güçlü bağ olduğunu biliyoruz. İlk öğretmenlerimiz annelerimiz. Eğitimin ilk adımı annelerimizin sımsıcak kucaklarında başlar. Hayatımız boyunca en önemli güç kaynaklarımızdan birinin de annelerimizin hayır duası olduğunu biliyoruz. Bütün annelerimizin bu özel günlerini yürekten kutluyorum” dedi. 
Bütün annelerin Anneler Günü’nü kutladığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in eşi Sevgi Er ise yaptığı konuşmada, “Anneler gününüzü kutluyorum. Buruk bir ‘Anneler Günü’ Kudüs’te ve depremde evlatlarını kaybeden anneleri anmadan geçemeyeceğim. Cenab-ı Allah’ın bir kadına vermiş olduğu en güzel lütuf anneliktir. Rabbim bizleri razı olduğu kullarından eylesin. Mümine annelerden olmayı nasip etsin. İnşallah bizde Hz. Hatice annemiz gibi anneler oluruz yavrularımızı Rabbimize layık kul ve ümmet olarak yetiştiririz. Herkesin Anneler Günü’nü ayrı ayrı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu. 
Er: Annelerin fedakârlıkları, insanlığın en yüce değerlerinden biri
Annelerin hayatımızın gizli kahramanları olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ise yaptığı konuşmada, “ Her birimizin kalbinde ayrı bir yer edinen, hayatımızın en değerli varlıkları olan annelerimizi bir kez daha anma ve onlara minnet duygularımızı ifade etme fırsatı buluyoruz. Anneler Günü, biyolojik bir bağın ötesinde, sevgi dolu kucaklarıyla bizi büyüten, yaşam yolculuğumuzda bizlere rehberlik eden, sabırlarıyla dünyanın en zorlu görevini yerine getiren kadınları onurlandırmak için bir vesiledir. Kalplerimizde, sevgi dolu gülüşleri, fedakârlıkları, sabırları ve metanetleri ile yaşamın her zorluğunu aşan annelerimizin ellerinden öpüyorum. Annelik, sonsuz bir fedakârlık denizidir, her dalgası çocuğunun geleceğine adanmış bir özveridir.  Onların fedakârlıkları, insanlığın en yüce değerlerinden biri olan sevginin ve özverinin en yüce örnekleridir. Annelerin dilindeki dualarda dünyanın genişliği ve bereketi, kalplerindeki niyazlarda ahiretin huzuru ve mutluluğu gizlidir” dedi. 
Er: Bizler annelerimizin fedakârlıklarını unutmayız 
Başkan Er konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi, “Annelerin ellerinde, ayaklarında ahiretin ebedî saadeti saklıdır. Annelerin gönlünde Allah’ın rızası bulunur. Bugün, annelerimize olan minnet borcumuzu ödemek için bir fırsat. Onların emeklerini, fedakârlıklarını, sabırlarını ve sevgilerini asla unutmayacağız. Onlara layık olabilmek için, sevgi dolu bir dünya inşa etmek, yaşamlarını kolaylaştırmak, hak ettikleri değeri vermekte kararlı olmalıyız. Burada dava arkadaşlarım ile bir aradayız. Sevgili hanımlar, unutmayalım ki, her gün Anneler Günü olmalı. Her gün, annelerimize sevgimizi, şükranımızı ve saygımızı göstermeliyiz. Bugün de bu salonda evinde ki sorumluluklarını yerine getirirken aynı zamanda, sivil toplum örgütlerinde, siyasi arenada ve her alanda aktif rol alan siz kıymetli dava arkadaşlarım ile bir aradayız. Saygıdeğer hanımlar, unutmayın ki sizler toplumun sorunlarına duyarlılıkla yaklaşan, çözüm odaklı bir duruş sergileyen, teşkilatlarımızın ve kurumlarımızın ruhunu besleyen ve geleceğe umutla bakmamızı sağlayan kıymetlilerimizsiniz. Biz aylarca seçimlerde birlikte çalıştık. Her zaman söylediğimiz gibi sizler gizli kahramanlarsınız. Bir taraftan annelik bir taraftan ev hanımlığı vazifelerinizi yerine getirirken diğer taraftan teşkilatımızdaki çalışmaları hiçbir zaman ihmal etmediniz. Seçimde aldığımız zaferde de sizlerin çok büyük rolü vardır. Bizler bu fedakârlıkları unutmayız ve bunun bilincindeyiz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Sizlerin varlığı, toplumun dengesini sağlayan en güçlü ve kıymetli unsurlardan biridir. Bugün, kıymetli annelerimizin acılarıyla da yüzleşiyoruz. Gazze'deki acılı annelerin yürek burkan feryatları hepimizin yüreğini dağlıyor. Gazze’de anne olmak; her gün yüreği dağlanmak, vatanlarının bombalanmasına, çocuklarının hayattan koparak gitmesine gözyaşı dökmektir. Tüm zorluklara rağmen, annelerimizin gözlerindeki tebessümü ve yüzlerindeki vakur ifadeyi görmek mümkün.  Onlar, yaşadıkları her zorlukta bile dimdik ayakta durmayı bilen, sevgi dolu yürekleriyle çocuklarına umut aşılayan kahramanlardır. Bu sebeple bu yıl Anneler Günü “Vatanları İçin Direnen Filistinli Annelerin Günü” dür! Bu yıl Anneler Günü, 6 Şubat depreminde evlatlarını kaybeden ve sevdikleri için de güçlü kalmak zorunda kalan güçlü annelerimizin günüdür. 6 Şubat günü kaybettiğimiz veya bugün kendimizi toparlamamızda emekleri inkâr edilemez anneler, Filistin'de kahramanca direnen annelerimiz başta olmak üzere, tüm annelerin ve anne adaylarının gününü kutluyor, sevgi ve minnetle selamlıyorum. Onlar, bizim için yaşamın en değerli hediyesidir. Çünkü cennet annelerin ayakları altındadır. Biz bu bilinçle ve bu kültürle yaşayan bir toplumuz. Biz bu bilinci unutmadığımız müddetçe gerek annelik gerekse de aile bilincimizle her zaman dimdik ayakta olacağız.” 
 

Bakmadan Geçme