Altunkaya, 'Önlemler Malatya'da Acilen Alınmalı'

Altunkaya, 'Önlemler Malatya'da Acilen Alınmalı'

Büyük Birlik Partisi MDK Üyesi Ercan Altunkaya, Malatya'da Kahramanmaraş 6 Şubat depremlerinden etkilenen ağır hasarlı binalar ve ev kiralarının fahiş bir şekilde yükselmesinden dolayı  bir açıklama yaptı.
Altunkaya açıklamasında; " 6 Şubat depremlerinden maddi hasar bağlamında en çok etkilenen Malatya'da, ayakta durmada zorluk çeken binaların bir an evvel yıkımlarının gerçekleşmesi gerekmektedir. Gün olmuyor ki her gün bir semtte ve bir mahallemizde ağır hasarlı binalar kendiliğinden yıkılmakta ve tehlikeli durumları can kaybı akabinde bitişik apartmanlarda yaşayan vatandaşlarımızı zor durumlara sokmakta. Devletimizin acilen ayakta durmakta zorlanan bu binaları ivedi bir şekilde temizlemesidir. Bugün Sıtmapınarı Zaviye mahallesinde 6 katlı binanın öğlen gerçekleşen artçı depremlerin olması hasabiyle yıkılmış ve yan apartmanda kalan vatandaşlarımızı zor durumda bırakmıştır." ifadelerine yer verdi.
BBP MDK Üyesi Ercan Altunkaya, " Büyük bir afet yaşadık 11 il olarak. Yalnız Malatya'da  yıkılan bina sayısı ve yıkılacaklar ile birlikte hemen hemen merkez ve bazı ilçelerimizde evler tamamen yıkılacak durumda. Bazı mahallelerimizde Sıtmapınarı , Temelli ve Cengiz Topel'in alt mahallelerindeki binalara bir kamyonun geçmesiyle veyahutta bir araç'ın kornası ile yıkılacak durumda ve tehlike arzetmektedir. Çevre yolun altı keza yine öyle.. En azından diğer illerdeki vatandaşlarımızın Malatya'ya dönüşlerinde tehlikesiz bir yaşam sunmak gerekli. Malatya'lı artık memleketine gelip rahat bir şekilde hayatını idame ettirmek istiyor. Devletimiz enkazları kaldırmak için canla başla çalışmakta. Ama enkazlarda öte daha tehlikeli durum olan ağır hasarlı binaların bir an evvel yıkılması ve vatandaşların rahat bir ortama kavuşturulması gerekmektedir " dedi.
Altunkaya, " Depremden nasibini almayan bazı ev sahiplerine de seslenmek istiyorum. Anketlerde en çok kira artışı Malatya olarak görülmekte. Bu konu hakkında devletimizin kesin kararı var. Fahiş fiat artışı yapan ev sahiplerini gerekli mercilere şikayet etmekten çekinmeyin. " ifadelerine yer verdi.
BBP'Lİ Altunkaya "Depremin ardından geçen 80 günde yaraları el birliği ile sarmaya devam edeceği. Bugün gelinen noktada gerek esnaflarımız için hayatın devam etmesi açısından konteyner işyerleri kurulumu devam ediyor, gerekse çadır ve konteynerlerde hayatı kolaylaştırmaya devletimiz devam etmekte. Biz büyük bir aileyiz ve yaşadığımız sıkıntıları birbirimize sarılarak, birbirimize destek olarak birlik beraberlik içerisinde atlatacağız. Cumhur İttifakı olarak önceliğimiz vatandaşlarımız. Bu bilinçle Malatyamızı bir an önce toparlayarak tekrar dört dörtlük insanların memleketi yapacağız” şeklinde konuştu.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme