6 Şubat Depremlerinin Ardından: Kalıcı Konutlar ve Kırsal Yapılar İçin Yeni Yol Haritası
6 Şubat Depremlerinin Ardından: Kalıcı Konutlar ve Kırsal Yapılar İçin Yeni Yol Haritası
ANKARA (MHA) - AFAD Başkanlığı öncülüğünde yapılan koordinasyon toplantısında, konut teslimleri, konteyner kent tahliyeleri ve kırsal yapılar gündeme alındı.
AFAD Başkanı Vali Ali Hamza Pehlivan'ın başkanlığında, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde yürütülen çalışmalar, videokonferans yöntemiyle değerlendirildi. Toplantıya vali yardımcıları, AFAD il müdürleri ve birim temsilcileri katıldı.
Toplantıda; kalıcı konutların anahtar teslim ve yerleşim süreçleri, konteyner kentlerin tahliye işlemleri, orta hasarlı konutların yıkım veya güçlendirme çalışmaları ile kırsal konut ve ahır inşası ve altyapı faaliyetleri detaylı şekilde ele alındı.
Devletin tüm imkanları, vatandaşların hizmetinde olacak şekilde koordineli çalışmaların hız kesmeden devam ettiği vurgulandı.
Toplantıda canlı bağlantı ile deprem bölgesindeki AFAD yetkilileri de çalışmalar hakkında bilgiler verdiler. Malatya'dan toplantıya canlı bağlantı ile katılan AFAD Malatya İl Müdür Yardımcısı Erdinç Ürkmez'de kentteki yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgiler sundu.