Alparslan İlkokulu Yeniden Açılıyor: Mahalleli Sevinci Aşureyle Paylaştı

Yeşilyurt'ta Mahalleli, Okul Açılışını Dualarla ve Aşureyle Kutlad

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Çukurdere Mahallesi'nde bulunan Alparslan İlkokulu, üç yıl aradan sonra bu yıl yeniden eğitim öğretime açılacak. Mahallede bakkal işleten Mehmet Boyun, okulun açılacak olmasını sevinçle karşılayarak yaklaşık bin kişiye aşure ikram etti.
Mahalleli çocuk, kadın ve erkeklerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, kazan başında salavatlarla dağıtılan aşure, vatandaşları hem sevindirdi hem de duygulandırdı.

Aşure ikramını neden yaptığını anlatan Mehmet Boyun, 'Okulumuz üç yıldır kapalıydı. Bu yıl yeniden açılacak olması hepimizi çok mutlu etti. Ben de bu sevinci mahallemizle paylaşmak istedim' dedi.

Mahalleliler, okulun tekrar açılacak olmasının kendilerini sevindirdiğini belirterek aşure ikramı için Boyun'a teşekkür etti.MALATYA (MHA) -

Bülten

Bakmadan Geçme