Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos Ayı Toplantıları Sona Erdi

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Ağustos ayı toplantılarının II. birleşimi gerçekleştirildi.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Ağustos ayı toplantılarının II. birleşimi Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ramazan Ayhan Başkanlığı'nda, 19 Ağustos Salı günü saat 14.00'te Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi.
'DOĞANYOL İLÇEMİZE GEÇMİŞ OLSUN'
Meclis Gündem maddeleri görüşmesinde bir konuşma yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ramazan Ayhan, Doğanyol ilçesinde meydana gelen yangından dolayı Doğanyol halkına geçmiş olsun dileklerini dile getirerek, yangınların bir daha yaşanmaması hususunda temennide bulundu. Başkan Ayhan ayrıca Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı ekibine de Doğanyol ilçesindeki yangına müdahalede verdikleri emekten ötürü teşekkür etti.
NİKH ÜCRETİNDE İNDİRİM!
Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantılarının II. birleşiminde gündem maddeleri tek tek görüşülerek karara bağlandı. Gündem maddeleri arasında yer alan 2025 yılının ülke genelinde 'Aile Yılı' ilan edilmesiyle Büyükşehir Belediyesi Evlendirme Dairesinde sunulan resmi nikh hizmetleri ücret tarifesinde indirim yapılması hakkındaki teklif de görüşüldü. Teklif doğrultusunda alınan karara göre daha önce 550 Türk Lirası olan nikh hizmeti bedeli kararla beraber yılsonuna kadar 250 Türk Lirası olarak gerçekleştirilecek.
Meclis gündem maddeleri arasında bulunan İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından sunulan 1/25000, 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği hususundaki maddeler de görüşülerek karara bağlanırken, bazı gündem maddeleri ise ilgili komisyonlara havale edildi.
Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısının ise 10 Eylül Çarşamba günü saat 14.00'te yapılmasına karar verildi.

Bülten

Bakmadan Geçme