Kuzeydoğu'da Hava Serinliyor, Türkiye Genelinde Sıcaklıklar Değişmeyecek

Kuzeydoğu'da Hava Serinliyor, Türkiye Genelinde Sıcaklıklar Değişmeyecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kars, Ardahan ve Artvin'in iç kesimlerinde kuvvetli yağış beklendiğini, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da ise rüzgrın yer yer kuvvetli olacağını duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, ülkenin kuzey ve doğu kesimleri parçalı, yer yer çok bulutlu olacak.

Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Tokat ve Van çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Yağışların Kars ve Ardahan çevreleri ile Artvin'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının kuzeydoğu kesimlerde biraz azalacağı, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik göstermeyeceği tahmin ediliyor.

Rüzgr, genellikle kuzey ve güneydoğu kesimlerde hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun güneybatısı ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında kuzey, Hakkri çevrelerinde güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Meteoroloji, kuvvetli yağış ve rüzgrın olası olumsuzluklarına karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı. (İLKHA)

Bülten

Bakmadan Geçme