Malatya'da Deprem Konutları İçin Kura 24 Kasım'da Çekiliyor
Malatya'da Deprem Konutları İçin Kura 24 Kasım'da Çekiliyor
MALATYA (MHA) - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı koordinasyonunda, deprem sonrası yürütülen yeniden yapılanma süreci kapsamında Malatya'da inşa edilen konut ve iş yerleri için hak sahipliği kura çekimi 24 Kasım 2025 Pazartesi günü gerçekleştirilecek.
Noter huzurunda ve şeffaflık ilkeleri doğrultusunda yapılacak kura çekilişleri, vatandaşların süreci anlık olarak takip edebilmesi amacıyla Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'nın resmi YouTube kanalı üzerinden canlı olarak yayınlanacak. Böylece hem hak sahipleri hem de kamuoyu, kura sürecini eş zamanlı izleme imknı bulacak.
Kura programı kapsamında ilk çekiliş saat 10.00'da Yeşilyurt ilçesi Yakınca Mahallesi'nde yer alan Merkez 52 Projesi için yapılacak ve 259 konutun hak sahipleri belirlenecek. Saat 11.15'te yine Yakınca Mahallesi'nde bulunan Merkez 53 Projesi için 120 konutun kura çekimi gerçekleştirilecek. Günün üçüncü konut kura çekimi ise saat 13.30'da Bostanbaşı Mahallesi'ndeki Merkez 55 Projesi için yapılacak ve 324 konutun hak sahipleri netlik kazanacak.
Öğleden sonraki bölümde ise ticari alanlara yönelik kura çekimleri gerçekleştirilecek. Saat 15.00'te Battalgazi ilçesi Merkez 1. Çarşı Projesi kapsamında 1319-643 ada üzerindeki iş yerleri için kura çekimi yapılacak. Son kura ise saat 16.00'da aynı proje alanında, 37-50 ada üzerindeki iş yerleri için gerçekleştirilecek.
Toplamda 703 konutun yanı sıra çok sayıda iş yerinin yeni hak sahipleri 24 Kasım günü yapılacak kura çekimleriyle belirlenecek.