Malatya'da hafızlığını tamamlayan 8 hafizeye taç giydirildi
Malatya TOBB Hafız İmam Hatip Ortaokulu Kız Kur'an Kursu'nda hafızlıklarını başarıyla tamamlayan 8 hafizeye düzenlenen merasimle taçları giydirildi.
Malatya TOBB Hafız İmam Hatip Ortaokulu Kız Kur'an Kursu'nda hafızlıklarını başarıyla tamamlayan 8 hafizeye düzenlenen merasimle taçları giydirildi.
TOBB Malatya Hafız İmam Hatip Ortaokulu, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından desteklenen 'Hafız Yetiştirme ve Akademik Başarıyı Destekleme' projesi kapsamında 2020-2021 eğitim-öğretim yılında faaliyetlerine başladı.
Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü iş birliği çerçevesinde yürütülen 'Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi' kapsamında, TOBB Hafız İmam-Hatip ortaokulunda şimdiye kadar 145 öğrenci hafız olurken, bunlardan 72'si son bir yılda geçilen koro sistemi ile hafız olmaya hak kazandı.
Yeşilyurt İlçe Müftülüğü tarafından, okulun toplantı salonunda hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayan 8 kız hafız için 'Taç giydirme' merasimi düzenlendi.
Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, TOBB Hafızlık Ortaokulu Müdürü Feyzullah Acar'ın açılış konuşması ile devam etti.
'Hafızlık bir imtihan ve sabır sürecidir'
Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Yeşilyurt İlçe Müftüsü Dr. Hüseyin Bayrak, hafızlığın sadece Kur'an-ı ezberlemek olmadığını, aynı zamanda Peygamber Efendimiz'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hayatını örnek alarak ahlaki değerleri hayatımıza yansıtmak olduğunu vurguladı. Hafızlığın bir imtihan ve sabır süreci olduğunu belirten Bayrak, öğrencileri başarılarından dolayı tebrik etti ve hafızlık yolunda azimle ilerlemelerini temenni etti.
İl Müftü Yardımcısı Abdullah Sucu ise, hafızlığını bitiren öğrencileri ve velilerini tebrik etti.
Konuşmanın ardından hafız öğrencilere taçları giydirildi ve ödülleri takdim edildi.
Program, yapılan dua ve toplu halde çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.
Programa; İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sevda Ulaş, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Sucu, Yeşilyurt İlçe Müftüsü Dr. Hüseyin Bayrak, öğreticiler, öğrenciler ve velileri katıldı. (İLKHA)