Mehmet Ak'tan Galibiyet Sonrası Taraftara Çağrı: 'Bu Çocuklara Sahip Çıksınlar'
Nesine 3. Lig 3. Grup'ta Kırıkkale FK'yı 3-1 mağlup ederek sezona 2'de 2 ile başlayan Malatya Yeşilyurtspor'da Teknik Direktör Mehmet Ak, takımın henüz gelişim sürecinde olduğunu söyledi.
MALATYA (MHA) - Nesine 3. Lig 3. Grup'ta Kırıkkale FK'yı 3-1 mağlup ederek sezona 2'de 2 ile başlayan Malatya Yeşilyurtspor'da Teknik Direktör Mehmet Ak, takımın henüz gelişim sürecinde olduğunu söyledi. Ak, tribünlerde beklediği taraftar sayısını göremediğini belirterek, 'Benim onlardan ricam bu çocuklara sahip çıksınlar. Gelmeyenleri de davet ediyoruz, buyursun gelsinler' dedi.
Malatya Yeşilyurtspor'un sahasında Kırıkkale FK'yı 3-1 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından Teknik Direktör Mehmet Ak ile müsabakada 2 gol kaydeden Enes Nalbantoğlu yayıncı kuruluşa değerlendirmelerde bulundu.
Galibiyetten dolayı mutlu olduklarını belirten Mehmet Ak, sezonun henüz başında olmalarına rağmen takımın belirli bir oyun ritmine ulaştığını ifade etti.
Ak, 'Galibiyet için sevinçliyiz. Ligin başı olmasına rağmen belli bir oyun ritmine sahibiz ancak çok daha iyi olacağımız süreçler gelecek. Geçen hafta Diyarbakır karşısında saha içerisinde biraz kırılganlık yaşamıştık. Doğru oynamanın karşılığında attığımız golle 3 puanı alarak buraya geldik. Kırıkkale de bu ligin iyi ve büyük yatırım yapan takımlarından biri. İlk hafta mağlubiyet aldıkları için buraya daha istekli geldiler' diye konuştu.
'Skor Daha Farklı Olabilirdi'
Karşılaşmanın büyük bölümünde kontrolün kendilerinde olduğunu kaydeden Ak, Kırıkkale FK'nın skoru 2-1'e getirmesinin ardından kısa süreli bir bocalama yaşadıklarını söyledi.
Mehmet Ak, 'Yediğimiz golde ikili, üçlü sıkıştırma sırasında savunma arkasına yapılan koşuyu göremedik. 2-0'dan sonra gelen 2-1 biraz bizi bocalayacak duruma getirdi. Ancak biz iyi bir takımız, kaliteli ayaklara sahibiz. Bugün de o kaliteli ayaklarımız gereğini yerine getirdi. Aslında skor daha farklı olabilirdi. İlk devrede 3-4 net pozisyonumuz, ikinci devrede de kaleciyle karşı karşıya kaldığımız pozisyonlarımız vardı' ifadelerini kullandı.
Takımın eksik yönlerinin bulunduğunu da dile getiren Ak, 'Eksiğimiz var mı? Var. Çalışmamız ve geliştirmemiz gereken yerler var mı? Var. Bunların üzerine çalışmaya devam edeceğiz' dedi.
Basravi'nin Sakatlığına İlişkin Açıklama
Yılmaz Basravi'nin henüz 23. dakikada sakatlanarak oyundan çıkmasının takımın oyun planını bozmadığını belirten Ak, yerine giren Kadir Can Gündoğdu'nun da iyi reaksiyon verdiğini söyledi.
Ak, 'Bizde giren, çıkan herkes aynı seviyede mücadele edecek. Takımı böyle kurduk. Basravi'nin sakatlığı sağlık açısından bizi üzdü ancak yerine giren Kadir de en az onun kadar verimli oldu. Kadir oyuna ısınmadan girdiği için belli bir adaptasyon problemi yaşadı. Basravi bu ligin en iyi oyuncularından biri. Bana kalırsa daha üst liglerde oynamayı hak eden bir oyuncu. İnşallah sakatlığında ciddi bir durum yoktur' diye konuştu.
'Tribünlerde Eksiklik Hissettik'
Mehmet Ak, açıklamasının sonunda Malatyalı futbolseverlere çağrıda bulundu. Daha önce Süper Lig döneminde Malatya'da dolu tribünler önünde maçlara çıktığını hatırlatan Ak, Kırıkkale FK karşılaşmasındaki seyirci sayısının beklentisinin altında kaldığını ifade etti.
Ak, 'Ben Süper Lig'de buraya geldim, tribünler hep doluydu. İlk maçta tribünde biraz eksiklik hissettik. Biz taraftarı yanımıza, arkamıza almak istiyoruz. Bunu kazandıkça yapacağız. Biz kazandıkça onlar da bizim arkamıza gelecekler, bizimle beraber olacaklar ve heyecanı sahaya yansıtacaklar. Benim onlardan ricam bu çocuklara sahip çıksınlar. Stadın en az yarısı dolu olmalıydı. Gelenlerin ayağına sağlık, gelmeyenleri de davet ediyoruz. Buyursun gelsinler' ifadelerini kullandı.
Enes Nalbantoğlu: '2'de 2 Devam Ediyoruz'
Kırıkkale FK karşısında 2 gol atarak galibiyette önemli rol oynayan Enes Nalbantoğlu ise rakibin güçlü bir ekip olduğuna dikkat çekti.
Nalbantoğlu, 'İkinci hafta maçıydı. Kırıkkale gerçekten güçlü bir takım, bizi çok zorladılar. Maç bir gitti bir geldi. 2-0 öne geçmemize rağmen skoru 2-1 yaptılar ve maçı bir türlü koparamadık. Sonra 3-1'i yakaladık ve biraz rahatladık. Kırıkkale'yi de tebrik ediyorum, sezonun devamında başarılar diliyorum. Güzel oldu, 2'de 2 devam ediyoruz. Şimdi haftaya oynayacağımız Osmaniye maçına hazırlanacağız' dedi.
Taraftarlara da seslenen Nalbantoğlu, 'Bugün taraftar biraz azdı, beklentimin altındaydı. Yine de coşkuları çok güzeldi. Bize çok önemli bir itici güç oluyorlar. Bundan sonraki maçlarda onları arkamızda ve yanımızda görmek istiyoruz' diye konuştu.