TOKİ'den Kritik Uyarı: Resmî Kanallar Dışındaki Para Taleplerine İtibar Etmeyin

TOKİ'den Kritik Uyarı: Resmî Kanallar Dışındaki Para Taleplerine İtibar Etmeyin

81 ilde inşa edilecek 500 bin sosyal konut projesi daha başlamadan, dolandırıcılar harekete geçti.

Henüz başvuru süreci açılmadan vatandaşları hedef alan dolandırıcılar, sosyal medya linkleri ve sahte internet siteleri üzerinden para talebinde bulunmaya başladı.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), vatandaşlara resmî kanallar dışındaki başvuru ve para taleplerine kesinlikle itibar edilmemesi yönünde uyarıda bulundu.

TOKİ'nin açıklamasına göre, başvurular 10 Kasım'da başlayacak ve 19 Aralık'a kadar devam edecek.

Başvurular yalnızca e-Devlet, Ziraat Bankası, Halkbank ve Emlak Katılım Bankası aracılığıyla yapılabilecek. Başvuru bedelinin 5 bin lira olacağı bildirildi.

Kampanyadan, 18 yaşını doldurmuş ve son 10 yıldır Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan kişiler yararlanabilecek.

Projede ayrıca bazı özel kontenjanlar da ayrıldı:

Şehit aileleri, gaziler ve engelli bireyler için yüzde 5,

Emekliler ve 18-30 yaş arası gençler için yüzde 20,

Üç ve üzeri çocuk sahibi aileler için ise yüzde 10 oranında kontenjan bulunacak.

TOKİ, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için yalnızca resmî duyuruların ve doğrulanmış internet sitelerinin takip edilmesi gerektiğini bir kez daha vurguladı. (İLKHA)

Bülten

Bakmadan Geçme