Yusuf Yılmazoğlu: 'İl Emri Ayrıcalık Değil, Aile Birliğinin Gereğidir'
Malatya Eğitim Gücü Sen İl Başkanı Yusuf Yılmazoğlu, Ağustos ayı mazeret atamaları öncesinde öğretmenlerin ailelerinden ayrı kalmasının önüne geçilmesi için il emri uygulamasının hayata geçirilmesini istedi.
Malatya Eğitim Gücü Sen İl Başkanı Yusuf Yılmazoğlu, Ağustos ayı mazeret atamaları öncesinde öğretmenlerin yaşadığı aile birliği sorunlarına dikkat çekerek, Millî Eğitim Bakanlığı'na il emri uygulamasının hayata geçirilmesi çağrısında bulundu.
Yılmazoğlu, mazereti kabul edilmesine rağmen tercih ettiği okullara yerleşemeyen çok sayıda öğretmenin eşinden ve çocuklarından ayrı yaşamak zorunda kaldığını belirterek, bunun yalnızca bir atama meselesi değil, aynı zamanda aile bütünlüğü ve çalışma huzuru açısından önemli bir mağduriyet oluşturduğunu ifade etti.
Öğretmenlerin ülkenin geleceğini şekillendiren önemli bir görev üstlendiğini vurgulayan Yılmazoğlu, görevlerini büyük fedakrlıkla sürdüren eğitim çalışanlarının ailelerinden ayrı kalmasının kabul edilemez bir durum olduğunu söyledi.
İl emri uygulamasının öğretmenlere ayrıcalık sağlamak anlamına gelmediğini belirten Yılmazoğlu, 'Mazereti bulunan ancak tercihlerine yerleşemeyen öğretmenlerin görev yapacakları il içerisinde değerlendirilmesine imkn tanınması, yaşanan mağduriyetleri azaltabilecek makul ve uygulanabilir bir çözümdür. İl emri bir lütuf değil, aile bütünlüğünü korumaya yönelik bir çözüm mekanizmasıdır' dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2026-2035 döneminin 'Aile ve Nüfus 10 Yılı' ilan edildiğini hatırlatan Yılmazoğlu, aile kurumunun korunması ve güçlendirilmesinin devlet politikası olarak ortaya konulduğunu belirterek, bu anlayışın çalışma hayatına da yansıması gerektiğini ifade etti.
Aileyi güçlendirmenin yalnızca yeni ailelerin kurulmasını desteklemekten ibaret olmadığını kaydeden Yılmazoğlu, mevcut ailelerin bütünlüğünün korunmasının da aynı derecede önemli olduğunu dile getirdi.
Atama süreçlerinde norm kadro ve eğitim kurumlarının ihtiyaçlarının gözetilmesinin doğal olduğunu belirten Yılmazoğlu, buna rağmen öğretmenlerin aile birliğinin korunmasına yönelik taleplerin çözüm odaklı bir yaklaşımla değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Ailesinin yanında olan bir öğretmenin görevine daha huzurlu ve verimli şekilde odaklanabileceğini ifade eden Yılmazoğlu, 'Amacımız herhangi bir kurumla karşı karşıya gelmek değil, yaşanan mağduriyetlerin çözümüne katkı sunmaktır. Millî Eğitim Bakanlığımızın öğretmenlerimizin bu haklı beklentisini dikkate alacağına inanıyoruz' diye konuştu.
Malatya Eğitim Gücü Sen olarak sürecin takipçisi olacaklarını belirten Yılmazoğlu, Ağustos ayı mazeret atamalarında il emri uygulamasının hayata geçirilmesinin binlerce öğretmen ve ailesi için önemli bir adım olacağını söyledi.
Yılmazoğlu açıklamasını, 'Öğretmenlerimizin ailesi de bu ülkenin ailesidir. Aile birliği ertelenemez. İl emri bir ayrıcalık değil, aile birliğinin gereğidir' sözleriyle tamamladı.