Arapgir İlçesi değerlendirme toplantısı yapıldı

Arapgir İlçesi değerlendirme toplantısı yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında, 2023 yılında ilçelere yapılacak olan yatırım ve hizmetlerle ilgili olarak tüm paydaşların katılımı ile düzenlenen istişare toplantılarına devam ediliyor.
Bu toplantılar kapsamında 12 Ocak 2023 Perşembe günü de ilk olarak Arapgir ilçesi değerlendirme istişare toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Arapgir AK Parti İlçe Başkan Vekili Kamil İnbaşı, Genel Sekreter Cemal Noğay, Genel Sekreter yardımcıları ve daire başkanları katıldı. 
Toplantıda 2022 yılında Arapgir ilçesine Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmetlerden ötürü memnuniyetini dile getiren AK Parti Arapgir İlçe Başkan Vekili Kamil İnbaşı, “Öncelikle böylesine kıymetli bir toplantı düzenlendiği için Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a teşekkür ederim. 2022 yılında ilçemize yapılan bütün hizmetlerden dolayı emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Arapgir ilçemize yapılan çok büyük hizmetler var. 2023 yılında da noksan kalan yerlerin tamamlanacağına inanıyorum” şeklinde konuştu. 
Arapgir ilçesine gerçekleştirilen yatırımların önemli olduğunu belirten Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, 2023 yılında ilçelere yapılacak hizmetler için düzenlenen toplantının ehemmiyetine değinerek, “İlçelere yapılmış ve yapılacak olan yatırımların böylesine güzel bir toplantıda konuşulmasından dolayı teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Her zaman olduğu gibi Selahattin Başkanım bir ilki daha gerçekleştiriyor. İlçelere yapılacak olan hizmetlerin hem uygulanması hem de planlanması noktasında bir ekip çalışması yapıyor. Böylesine bir toplantının yapılması hem Malatya hem de bizim için büyük bir şanstır. Tabii ilçemize birçok yatırım yapıldı ama hayat devam ettikçe hizmetlerde devam ediyor. Gerek altyapı gerekse de doğalgaz çalışmalarımız noktasında yatırımlarımız yapılıyor. Yapılan ve yapılmaya devam eden çalışmalardan ötürü başta Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve öz veriyle çalışan ekibine, şahsım, kurumum ve hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. Kendileri iyi ki varlar ve iyi ki beraber çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. 
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da yaptığı konuşmada, “2022 yılı yatırımlarının değerlendirilmesi ve 2023 yılı yatırımlarının belirlenmesi ve yol haritasının oluşturulması noktasında ilçelerle yapmış olduğumuz toplantılar içerisinde bugün de Arapgir ilçemizle toplantımızı icra ediyoruz. Bizim göreve geldiğimizdeki Malatya ile şimdiki Malatya’ya baktığımız zaman gözümüzün önünde bir şah eser tablosu var. Yapılan çalışmalar incelendiğinde Malatya’da el atılmamış hiçbir yerin olmadığını görüyoruz. Bütün ilçelerimizde altyapı, üstyapı, arıtmalar ve yollar yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Yol ve asfalt noktasında Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık. 718 mahallemizde ve 13 ilçemizde devasa işler yaptık. Bu anlamda yapılan işlerde emeği geçen arkadaşlarımıza w teşekkür ediyoruz. Yerelde işlerin yapılmasında paydaş olan belediye başkanlarımıza, oradaki STK’larımıza müteşekkir olduğumu belirtmek istiyorum. 
Arapgir ilçesi tarihi, kültürel miras açısından kadim ilçemizdir. Arapgir daha önce entelektüel bilgi birikimi noktasında saraya sadrazam ve vezir yetiştiren, Enderun mekteplerinde okuyan insanların diyarıdır. Nezaket, nezahet ve zarafet abidesi insanların diyarı olan bu ilçemize de hizmet etmek bizim en başlıca görevimizdir. Arapgir ilçemizin altyapı, asfalt, arıtma su ve kanalizasyon iş ve işleyişleri noktasında hakikaten büyük mesafeler kat ettik. Büyükşehir Belediyesi uhdesinde olan 718 mahallemizde asfaltsız yol kalmadığının altını çizmek istiyorum. Biz sadece Büyükşehir Belediyesi uhdesinde olan yerlerin değerlendirmesini yapmadık, bütün kurum ve kuruluşların hepsine müdahale ettik. Yani ilçe belediyelerimize ait yolları yaparken, Kültür Bakanlığına ait kütüphanesi olmayan bir şehre kütüphane de yaptık. Bunların yanı sıra sanayinin ve kooperatifin yapması gereken Kayısı Ticaret Merkezini, Fidancılar Sitesini, Buğday Pazarını, Lisanslı Depo, Özel Harekât Merkezini de yaptık. Ayrıca trafik sorunu ile alakalı önemli adımlar attık. Bu konuda Anayurt ve Danişment Gazi bulvarlarını yaptık, bitirdik. Kuzey ve Güney kuşak yollarını bitirdiğimiz zaman Malatya, slow city diye ifade ettiğimiz, sessiz şehirler hüviyetine bürünecektir. Yani Malatya emin ellerde mazisine layık, istikbale yürüme noktasında bütün paydaşlarımızla beraber ileriye doğru yürüyoruz. Çalışmalarımızı yaparken de adil, adaletli ve herkese eşit şekilde olma noktasında çaba gösteriyoruz. Yapılan çalışmalarımızda bize destek veren başta Sayın Cumhur Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a hükümet üyelerimize, bakanlarımıza, valimize, milletvekillerimize ve yerelde paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Toplantımızın hem Malatya’mıza hem de Arapgir’imize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi. 
Yapılan konuşmaların ardından, Arapgir ilçesinde 2022 yılında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verilirken, 2023 yılında planlanan işler ile ilgili de istişarelerde bulunuldu.  

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme