• Haberler
  • Yerel
  • Arapgir Peynirli Ekmek Coğrafi İşaret Tescil Belgesini aldı

Arapgir Peynirli Ekmek Coğrafi İşaret Tescil Belgesini aldı

Arapgir Peynirli Ekmek Coğrafi İşaret Tescil Belgesini aldı

“Arapgir Peynirli Ekmek” gerçekleştirilen başvuru sonucunda Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alarak tescillendiği açıklandı.  


Arapgir Belediyesi, Arapgir’in gastronomi şehri olması yolunda büyük gayret gösteriyor. Bu kapsamda bölgeye özgü gıda ürünlerini tescilleyerek tanınırlığını artırmayı amaçlayan Arapgir Belediyesi, yeni ürünler için Coğrafi İşaret Tescil Belgesi başvuru çalışmalarını sürdürüyor. 
Arapgir Belediyesi; şehrin yöresel ürünlerinin tanınırlığının sağlanarak ekonomik getirilerinin artırılması, yerel üretimin ve kırsal kalkınmanın desteklenmesi ile turizme katkıda bulunmak amacıyla, şehre özgü özellik taşıyan ürünlere sahip çıkmaya devam ediyor. Arapgir’in gastronomi değerlerinin ön plana çıkması ve gastronomi şehri olması konusunda birçok faaliyet gerçekleştiren Başkan Haluk Cömertoğlu’nun talimatıyla, bu ürünlerin; kalitesi, gelenekselliği, yöreden elde edilen hammaddesinin korunmasının sağlanması için Coğrafi İşaret başvuruları yapılıyor. 
“Arapgir Peynirli Ekmek” gerçekleştirilen başvuru sonucunda Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alarak tescillenmiştir. Arapgir’imize hayırlı olsun. 
Belediye Başkanımız Haluk Cömertoğlu; ‘’Yerel kültürün en önemli parçası olan yeme içme alışkanlıkları, turizm destinasyonunun pazarlanmasında önemli enstrümanlardan biri haline gelmiştir. Bu doğrultuda yılın on iki ayına yayılma imkanı bulunan gastronomi turizmi de günümüzde turizmin yükselen eğilimleri arasında yer almaktadır. Anadolu’nun en eski yerleşim merkezlerinden biri olan Arapgir tarihi, kültürü ve stratejik konumuyla geçmişten bugüne pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış kentlerin başında gelmektedir. Bu tarihi ve kültürel derinliğin en önemli ögelerinden biri de kuşkusuz yemek kültürüdür. Bu bağlamda belediyemiz Arapgir’in enfes lezzetlerini, geleneksel mutfağını dünden bugüne, bugünden geleceğe taşıma görevi üstlenmiştir’’. İfadelerini kullandı.
Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alınmış olan Arapgir Pestil Kavurması, Arapgir Deli Kız Baklavası, Arapgir Akıtma Bıcıği, Arapgir Tahta Çivili Ayakkabı, Arapgir Dolaması, Arapgir Tandır Kebabı, Arapgir Manusa Dokuması, Arapgir Pohmutu, Arapgir Kakuku, Arapgir Mor Reyhanı ve Arapgir Köhnü Üzümü’nün ardından Arapgir Peynirli Ekmek’te tescillenerek listeye eklenmiş oldu. 
Arapgir Peynirli Ekmek’in de listeye eklenmesi sonucu 12 ürünümüzün Coğrafi İşaret Tescil Belgesi bulunmaktadır.

Bakmadan Geçme