Aydın Yazlak 'Depremzedelerin Sesini Duyun'

Aydın Yazlak 'Depremzedelerin Sesini Duyun'

Kısa bir süre önce çalıştığı kurumdan istifa ederek milletvekili aday adaylığı müracaatını gerçekleştirecek olan Elektrik Başmühendisi Aydın Yazlak “O Kayısı ağacını oradan söküp 12 kat imar veren kimse bunlar hesap vermeli” dedi.

Kendisine ait Youtube kanalından bir video paylaşan Aydın Yazlak merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan deprem dolayısıyla Partilerin Genel Başkanlarına ve yönetimlerine seslendi.

 

 

Yazlak konuşmasında şu görüşlere verdi;

“Şehirlerimiz yıkıldı, enkaz altında kaldık. Canımızdan olduk, malımızdan olduk. Şehirlerimizi terk ettik. KYK Yurtlarındayız. Gurbetteki akrabalara sığındık. Çadırda yaşıyoruz bizim için konteyner artık bir lüks. Dün Suriyelilerin beğenmediği konteyner kentlere yerleşmeye çalışıyoruz. Çok büyük trajediler yaşanıyor. Altı ay sonra çok daha büyük travmalar bizleri bekliyor. Türkiye’nin en önemli şehirleri bunlar tarım ve sanayi şehri buralar. Depremzedeler 2 şey istiyor. 1 ihmali olanlardan hesap sorulsun. 2 bilimsel çalışmalarla şehirler yeniden inşa edilmeli. Bürokratlarla siyasetçiler bir araya gelerek memleketleri bu hale getirmişler. Bu genel seçimlerde listelerde buralarda ihmali olanlar, olanların eşi dostu akrabaları olsun istenmiyor. Listelerde Fikri olan, düşüncesi olan, vizyon sahibi, liyakat sahibi olan insanları istiyor. Ahlaklı, namuslu, dürüst, şerefli insanları istiyor. Seçime kadar herkes depremzedelerin yanında olacak. Her tarafa temel atılacak. Depremzedenin gözü boyanmak isteniyor. Yahu biz enkazın altında iken bize yetişemediniz. Edirne’den Kars’a insanlar emeklerini bize yolladı. O Kayısı ağacını oradan söküp 12 kat imar veren kimse bunlar hesap vermeli. Onun eşi dostu akrabası listelerde olmamalı. Yılların emekleri canları gitti. Adam diyorki yılların emeği bir evim arabam vardı, evim arabamın üzerine yıkıldı. Bu rantlarla kazanılan paralarla siyaset yaptılar. Fikirsiz, vizyonsuz, çapsız, niteliksiz insanlar geldi memlekette siyaset yaptı. Bizim paramızla uzun araç konvoyları yaptılar. Şehirleri bir baştan diğer başa resimlerle donattı bunlar. Döner dürüm ayram daıttılar seçim bürolarında bizim paramızla. Miting için adam taşıyan bunlardı. Bir tek fikri dahi olmayan bu insanları artık görmek istemiyoruz. Seçim sonrası öyle bir beyin takımı kurulmalı ki herkes çekip gittiğinde bizler kendi kendimize kaldığımızda fikir üretebilelim, hızlı hareket edebilelim. Bilime inanan, fikri olan, vizyonu olan, liyakatli, namuslu, şerefli, doğru, dürüst insan istiyoruz. Eski seçimleri unutun. Bir avuç insan memleketlere yön vermiş. Memleketin rantını bir avuç insan almış paylaşmış. Memleket millet sevdalısıyız diye geziyorlardı etrafta geçmiş seçimlerde. Gördük sevdanızı memleketi mezara çevirdiniz enkaz altında bıraktınız. Dini duygularımız üzerinden siyaset yapmayın hepimizin ortak duyguları. Milli manevi değerler üzerinden siyaset yapmayın hepimizin ortak değerleri. Kirli para ile siyaset yapmayın seçim öncesi harcadığınızı seçim sonrası misli ile milletten çıkartıyorsunuz. Malatya’da 6, Adıyaman’da 5, Kahramanmaraş’ta 8, Hatay’da 11 tane ahlaklı, vicdanlı milletvekiline ihtiyaç var. Komisyonlar kurun, mülakatlar yapın aksi takdirde bu memleketler asla ayağa kalkamaz. Depremzedenin sesi olarak sesleniyorum sizlere. Elinizi vicdanınıza koyun Lütfen Depremzedenin sesini duyun”

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme