Az Hasarlı Ev İçin Yapılan Ödeme Kiracının mı, Ev Sahibinin mi?

Az Hasarlı Ev İçin Yapılan Ödeme Kiracının mı, Ev Sahibinin mi?

Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle evleri hasar alan vatandaşlara AFAD tarafından ödemeler yapılmaya başlandı. Peki az hasarlı eve yapılan 10 bin lira yardım ödeneği ev sahibinin mi yoksa kiracının mı?

Deprem bölgesinde konutu Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı tarafından hasarlı olarak tespit edilen ev sahibi veya kiracı vatandaşlar için, “afetzede barınma desteği” başvuruları e-devlet üzerinden başlamıştı.

Evi az hasar alan vatandaşlar 10 bin lira yardım ödeneklerini almaya başladı. Ancak birçok ev sahibi ve kiracı arasında anlaşmazlık çıktı.

Gayrimenkul Danışmanı Erdal Türkalp, “Bu ikametgâha dayalı devlet tarafından verilen bir yardım. Ev sahibi o ikametgâhta oturuyorsa ev sahibine verilir eğer kiracısı varsa kiracısına verilir. Çünkü TC kimlik numarasına tanımlanan bir paradır. Nihayetinde devletimiz burada yardım amaçlı yapıyor. O insanlar günler evlerinden korku içerisinde çadırlarda dışarıda kalıyorlar. Devlette psikolojik destek amaçlı onlara bir yardım veriyor” dedi.

Öte yandan Avukat Ahmet Ayık da yasal sürece göre AFAD tarafından verilen “afetzede barınma desteği” ikamet eden kişinin hakkı olduğunu söyledi.

Sıtkı Taşel - Elazığ - (Birlik Haber Ajansı-BHA)

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme