Bakan Kurum kiracılara seslendi

Bakan Kurum kiracılara seslendi

Büşra İrem ÇAM/Ankara, (BHA)- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ev sahiplerinin yüzde 25’ten fazla kira zammı talep etmesi üzerine, “Banka hesaplarına kirayı yatırın, sizleri çıkaramazlar” sözlerini kullandı.

Son dönemlerde artan fahiş kira artışlarının üzerine, ev sahiplerine yüzde 25 oranında bir artış sınırı getirilmişti. Çoğu ev sahibinin bu kuralı hiçe sayarak fahiş zam oranı getirmesi üzerine bugün Bakan Murat Kurum, “Kira artış oranına bir sınırlama getirdik. 2023’ün Temmuz ayına kadar yüzde 25’i aşamaz. Bu süreç devam ederse Temmuz’dan sonra da devam edecek. Bu bir düzenlemedir. Bu geçici süreçte hem ev sahiplerimizi hem de kiracılarımızı korumak için bu kararı aldık. Bu karara uymayanlar ya da türlü bahanelerle evinin boşaltılmasını konusunda kiracıya baskı yapan ev sahipleri de var. Bu artış oranının üzerinde bir artış yapamazlar” dedi.

"Yüzde 25'ten fazla zam yapmayın"

Kiracılara seslenen Bakan Kurum, “Kesinlikle yüzde 25’ten fazla zam yapmayın. Size yüzde 25’ten fazla zam talep ediliyorsa, kirayı banka hesabına yüzde 25 artışla yatırın. Biz bu süreci, kiracı kardeşlerimiz için takip edebiliriz. Kaymakamlıklarımıza, Ticaret Bakanlığı’mıza, Adalet Bakanlığı’mıza ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’mıza başvurabilirler. Bu geçici bir süreç” sözlerini kullandı.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme