Başkan Akgün'den 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı.

Başkan Akgün'den 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı.

Başkan Akgün mesajında;

“İçinde bulunduğumuz Mart ayı, şanlı tarihimizde iki önemli olaya şahitlik etmiştir. Biri, 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi diğeri, 12 Mart da idrak ettiğimiz, 12 Mart 1921 İstiklal Marşı’nın kabulüdür.

 

Çanakkale Zaferi, Birinci Dünya Savaşında kahraman askerlerimizin, cihanı hayrete düşüren bir iman ve kahramanlık destanıdır.

 

Çanakkale Zaferi;

“Kimi Hindû, kimi yamyam, kimi bilmem ne belâ...

  Hani, tâuna da züldür bu rezil istilâ!”

 

Satırlarında ifadesini bulan şekli ile rezil bir istilaya uğrayarak; vatanı, bayrağı, dini, bütün değerleri ile yok edilmek istenen bu necip milletin kahramanlık destanıdır.

 

Bu destan, yok edilmek istenen bir milletin, cihanı hayrete düşüren bir iman ve direniş destanıdır.

 

Bu destan, yok olmanın eşiğinde bir avuç inananın verdiği iman-küfür mücadelesi, bir milletin yeniden şahlanışı, verdiği var oluş mücadelesidir.

 

Çanakkale savaşı, Yüce Rabbimizin (c.c.) "Sizinle savaşanlara karşı Allah yolunda siz de savaşın"(1) emrine uyarak, cepheye atılan kahraman askerimizin destanıdır.

 

Bu zafer, Hz. Peygamberin (sav) övgüsüne mazhar olmuş, necip milletimizin, iman ve azminin, metanet ve gücünün açık bir göstergesidir.

 

Bu zafer, Allah’ın (c.c.) “Ey mü'minler, bir savaş birliği ile karşılaştığınızda direniniz, Allah'ı çok anınız ki, başarıya eresiniz.” (2) Şeklindeki müjdesine mazhar olan,  Mehmetçiğin cihat yolundaki azim ve gayretinin, destanlaştığı zaferdir.

 

Bu zafer, savaşta gözlerini kaybeden Mehmet’in komutanına verdiği cevapta; “Üzgün değilim, gözlerim görürken vazifemi yaptım, gözlerim göreceğini gördü” diyen ve Hz. Peygamber’in “İki göz var ki ateş onlara değmeyecek; Allah’ın azabından korkarak ağlayan göz ve Allah yolunda nöbet bekleyen göz.” (3) Müjdesine nail olan Mehmetlerin kazandığı zaferdir.

 

Bu emsalsiz zaferle, bir MİLLET esir olmaktan kurtulmuştur.

Bugün, vatan ve hürriyetimize, din ve devletimize, can ve mal güvenliğine, gönderde dalgalanan bayrağımıza ve ezanımıza sahip isek, bunu vatan uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimize ve gazilerimize borçlu olduğumuzu unutmamalıyız.

        

         Aziz gönül dostları,               

 Şüphesiz ki, İstiklal Marşı Çanakkale ruhu ile yazılmış ve Türk milletine hediye edilmiştir. İstiklal Marşı, Meclis’in 12 Mart 1921 tarihindeki oturumunda okunduğunda, sadece orada bulunanların değil, cephedeki askerlerin ve bütün Türk milletinin duygularını eksiksiz ifade etmiş, büyük bir coşkuyla kabul edilmiştir.

        

Küresel eşkıyaların bitmeyen saldırılarının, dahili ve harici işbirlikçilerin ortak eylemlerinin kesintisiz devam ettiği bir süreçte; Çanakkale ruhunu yaşattığımız müddetçe ulaşamayacağımız hiçbir hedef, başaramayacağımız hiçbir iş, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun kalmayacaktır.  

        

Bu duygularla, şahsım ve Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği adına, üç ayların manevi atmosferinde; 12 Mart da yıldönümünü  idrak ettiğimiz İstiklal Marşının kabulü ve 108. yıldönümünü kutlayacağımız Çanakkale Zaferi münasebetiyle, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, istiklal ve istikbal mücadelemiz sürecinde dünden günümüze bizlere bir vatan, bir bayrak, bir istiklal bırakmak için hiç düşünmeden, ölüme, gül bahçesine girer gibi gülümseyerek koşan bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, yaşayan gazilerimizi minnetle anıyoruz.

1- Bakara, 190.                                                                                  

2- Enfal , 45                                                                        

3- Tırmizi/Fedail’l cihad-1639-

 

Metin AKGÜN

Eğitim Bilim Uzmanı

Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme