Başkan Eren'den Basın Sitesi ve Konut Çağrısı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kentte görev yapan basın çalışanlarını ziyaret eden İYİ Parti Malatya İl Başkanı Emircan Eren, gazetecilerin barınma ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini belirtti.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kentte görev yapan basın çalışanlarını ziyaret eden İYİ Parti Malatya İl Başkanı Emircan Eren, gazetecilerin barınma ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini belirtti.

  10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kentte görev yapan basın çalışanlarını ziyaret ederek, gazeteciliğin toplum üzerindeki etkisine de dikkat çeken Başkan Eren, 'gazetecilerin sahadaki gözlem ve araştırmaları sayesinde halkın gündeminin oluştuğunu ifade etti. Basının yalnızca olayları aktarmakla sınırlı kalmadığını belirten Eren, gazetecilerin toplumu bilgilendirerek kamuoyunun şekillenmesinde önemli rol oynadığını vurguladı.

Gazeteciliğin şehir yaşamı açısından taşıdığı öneme değinen Eren, “Bir şehirde yürütülen projeler, yaşanan sosyal değişimler ve kamuoyunu ilgilendiren gelişmeler, gazetecilerin titiz çalışmaları sayesinde görünür hale geliyor. Her haber, halk için bir yol haritası sunar ve karar süreçlerini doğrudan etkiler” dedi.

Basın çalışanlarının karşı karşıya kaldığı ekonomik ve sosyal zorluklara da değinen Eren, yoğun çalışma temposu, sınırlı imkânlar ve hızla değişen haber akışının gazetecilerin görevini zorlaştırdığını belirtti. Buna rağmen basın emekçilerinin halkın doğru bilgiye ulaşması için büyük bir özveriyle çalıştığını ifade eden Eren, bu çabanın takdire şayan olduğunu söyledi.

Özellikle 6 Şubat depremlerinin ardından zor şartlar altında görev yapan basın mensuplarına dikkat çeken Eren, konteynerlerde ve kısıtlı imkânlarla çalışmalarını sürdüren gazetecilerin fedakârlıklarının göz ardı edilemeyeceğini dile getirdi.

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Emircan Eren, Malatya’da görev yapan basın mensuplarının mesleki faaliyetlerini daha sağlıklı koşullarda sürdürebilmeleri için basın sitesi ve basın konutu yapılması çağrısında bulundu. Kentte uzun yıllardır kamuoyunu bilgilendirmek adına özveriyle çalışan gazetecilerin barınma ve çalışma koşullarının iyileştirilmesinin, hem mesleğin geleceği hem de halkın doğru bilgiye erişimi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Eren, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Toplumun bilgiye güven duyması, basının bağımsız ve kararlı çalışmasına bağlıdır. Bu nedenle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde özveriyle çalışan tüm gazetecileri kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”

Bakmadan Geçme