Başkan Gürkan'dan Miraç Kandili Mesajı

Başkan Gürkan'dan Miraç Kandili Mesajı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gürkan yayınladığı mesajında ülkece zor günlerden geçtiğimiz şu günlerde yaralarımızın bir an evvel sarılması temennisinde bulundu. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Gürkan, Miraç Kandil’inin Türk ve İslam âlemine barış, kardeşlik, birlik ve beraberlik getirmesi temennisinde bulunurken, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılara ise acil şifalar diledi. 
Gürkan mesajının devamında şunları belirtti:

“Peygamber Efendimizin yaptığı Miraç, Mescid-i Haram’dan başlayıp Mescid-i Aksa’ya ve oradan da Yüce Mevla’ya doğru yapılan kutsal bir yolculuktur. Miraç, beşeri hislerden ter temiz bir kulluğa, en yüce mertebeye yükseliştir. Bu nedenle böylesine mübarek bir geceye daha kavuşmanın manevi haz ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu günler ve geceler, ruhumuzu karartan kötü duygu ve düşünceleri kalplerimizden atarak, yüreğimizi haset, kin, düşmanlıktan arındırarak, bütün kötü duygu ve düşüncelerden arınmamıza neden oldukları için ayrı bir öneme haizdirler.

Bu günler ve geceler, insanların gönlünü aydınlatan, toplumun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği, selamlaşmanın, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı çok özel gecelerdir.
Milletçe yaşadığımız bu zor günlerin birlik, beraberlik, sağlık ve dayanışma içinde geçmesi dileğiyle, tüm İslam Alemi'nin Miraç Kandilini kutluyor, bu mübarek gecenin ülkemize sağlık, huzur ve bereket getirmesini yüce Rabbimden niyaz ediyorum.  Ülkece büyük bir imtihandan geçtiğimiz şu günlerde, bu gecenin hürmetine; hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.” 
 

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme