Başkan Gürkan Doğanşehir'de Depremzedeleri Ziyaret Etti

Başkan Gürkan Doğanşehir'de Depremzedeleri Ziyaret Etti

Doğanşehir ilçe ziyaretinde depremzedelerle hemhal olan Başkan Gürkan, burada depremzedelerin sorun ve sıkıntılarını dinledi. Ayrıca Başkan Gürkan, çadırda yaşayan vatandaşların kısa süre içerisinde konteynerlere yerleşmesi için Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından altyapı çalışmalarının başladığını söyledi.

BAŞKAN GÜRKAN: BELEDİYELER VE BELEDİYEMİZ YOĞUN BİR ÇALIŞMA İÇERİSİNDE

Doğanşehir ziyaretinde konuşan Başkan Gürkan, “Öncelikle bütün hemşerilerimize ve bütün milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah bu ve buna benzer felaketleri bir daha göstermesin. 6 Şubat’ta vuku bulan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerde 11 vilayetimiz ağır şekilde etkilenmiştir. 40 bini aşkın insanımız vefat etmiştir. 100 bin insanımız yaralıdır.  Vefat eden kardeşlerimize Cenabı Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar dilerim. Milletimize başsağlığı diliyorum.

Yaşanan deprem felaketiyle birlikte milletimizde birlik ve beraberliğin en üst noktada temayüz ettiğini görüyoruz. Özellikle depremin ardından Ankara ve Adana yolları yoğun kar yağışı nedeniyle kapandı. Elazığ yolu açıktı. Sağ olsun ‘Gakkoş’ kardeşlerimiz, Elazığ Belediye Başkanımız gece gündüz demeden bütün fırınlarını ve iş yerlerini açarak, bizlere ekmek, su ve yemek sevkiyatını sağlamıştır. Diğer taraftan Sivas ilimizde de aynı ilgi ve alakayı gördük.

Depremin hemen ardından başta Sayın Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız aradı ve daha sonrasında Malatya’ya geldiler. Cumhurbaşkanımız hasarların tespiti noktasında gerekli talimatları verdi. Bu süreçte muhalefet partileri de depremzedelerin ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında güzel bir birliktelik örneği sergilediler. Bu anlamda bizleri gelip gören ve sıkıntılarımızı paylaşan başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza, milletvekillerimize, muhalefet partilerimize, bütün hayırsever kuruluşlarımıza ve vatandaşlarımıza sonsuz müteşekkir olduğumu ifade etmek istiyorum.

Doğanşehir ilçemiz depremden ağır şekilde etkilenen ilçelerimizden bir tanesidir. Doğanşehir’de Erkenek, Kurucuova, Sürgü, Doğanşehir merkez, Polat ve Fındık gibi yerleşim birimlerimiz depremde çok ağır şekilde etkilenen mahallelerimizdir. Neredeyse yerle yeksan olmuş bir durumdadır. Sivas Belediye Başkanlığı, İstanbul Sancaktepe Belediye Başkanlığı, devletimizin kurum, kuruluşları ve Büyükşehir Belediyemiz koordinatörlüğünde Doğanşehir’i tekrar ayağa kaldırmak için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.

17 dönümlük alana Sancaktepe Belediyemiz 350 konteyner kuracak. Konteyner alanındaki altyapı çalışmalarını MASKİ Genel Müdürlüğümüz yoğun bir şekilde sürdürüyor. Su, kanalizasyon ve atık su bağlantıları yapılacak. Vatandaşlarımız yeni konutlarına kavuşuncaya kadar burada ikamet edeceklerdir. Çadırlardaki hayat çok daha ağır. O nedenle bir an evvel konteynerlere geçme noktasında devletimizin bütün kurum, kuruluşları, belediyeler ve belediyemiz yoğun bir çalışma içerisindedir. Temennimiz çadırda yaşayan vatandaşlarımızın bir an önce konteynerlere geçmesi, az hasarlı ve hasarsız olan evlere geçilerek ticari hayatla birlikte yerleşik hayata dönülmesi için büyük bir çaba sarf ediyoruz.

Taşıma ve fiyat artışlarındaki spekülasyonlarla ilgili valiliğimiz ve hükümetimiz gerekli genelgeleri ve açıklamaları yaptılar. Bu tür işlere tevessül edenleri vatandaşlarımız, Malatya Büyükşehir Belediyesi şikâyet hattı 444 51 44 ve 112 hattına ihbar ettikleri takdirde bunlarla ilgili gerekli cezai müeyyideler ve işlemler başlatılacaktır. Fırsatçılıktan istifade edenlere hiçbir şekilde müsaade edilmeyecektir. Milletimiz müsterih olsun. Allah’ın izniyle bununda üstesinden geleceğiz. Bu bir milli felakettir ve milli birlik, beraberlikle aşacağız” dedi.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme