Başkan Gürkan Koltuğu Elif Kayra Şengönüle Devretti

Başkan Gürkan Koltuğu Elif Kayra Şengönüle Devretti

Her yıl geleneksel olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında önemli makamları devralan çocuklar bu yılda geleneklerini sürdürerek, kentleri 1 günlüğüne yönettiler.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamını, Yeşilyurt Topsöğüt Akpınar İlkokulu 2.sınıf öğrencisi Elif Kayra Şengönül’e teslim etti. Koltuk teslim törenine Yeşilyurt Topsöğüt Akpınar İlkokulu Müdürü Abdullah Zeren, Sınıf Öğretmeni Mustafa Arslan ve Elif Kayra Şengönül’ün ailesi katıldı. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 103’üncü yılında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, Malatya Büyükşehir Belediyesinde Malatya’da yaşayan çocuklar adına gururlu ve mutlu olduğunu belirten Başkan Şengönül, “ Beni makamına kabul eden ve temsil görevini veren Sayın Malatya Büyükşehir Belediye Başkanıma, okul müdürüme ve öğretmenime teşekkür ederim. Depremden dolayı birçok insan evsiz kaldı. Bence daha sağlam evler yapabiliriz. Bizim çok hasarımız var. Bunları düzeltmek için elimizden geleni yapabiliriz. Şehrimize tekrardan dönebiliriz. Çok katlı evler yerine daha düşük katlı evler yapabiliriz. Şehrimizden gidenler şehrimize geri dönmeli çünkü öyle başarabiliriz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile bir süre sohbet eden Başkan Şengönül ayrıca Genel Sekreter Cemal Noğay ve daire başkanlarından yapılan hizmetlerle ilgili bilgiler aldı. Kuzey Kuşak Yolu ile ilgili çalışmaların son durumu hakkında Genel Sekreter Cemal Noğay’dan bilgiler alan Başkan Şengönül, Temmuz ayı itibariyle tamamlanacak olan çalışmalar sonrasında yapılacak olan açılışa katılacağını da belirtti.

Ziyarette çiçeği burnunda Belediye Başkanı Elif Kayra Şengönül, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a çiçek takdim etti ve yaptığı resmi hediye etti. Başkan Gürkan’da Öğrenci ve öğretmenlere çeşitli hediyeler verdi.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ÇADIRDA KUTLANDI
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama töreni, Teknokent’te yer alan konteyner kentte kurulan çadırda düzenlendi. Gerçekleştirilen törene Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yanı sıra Malatya Valisi Hulusi Şahin, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli de katıldı. 
Konteynerde kalan depremzede çocuklar ve ailelerinin katılımıyla düzenlenen kutlama programında yapılan konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan şiir ve gösteriler sergilendi. Başkan Gürkan tören sonrasında kutlama programına katılan çocuklarla yakından ilgilendi ve çocuklara oyuncak dağıttı.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme