Başkan Karakuş, ' Gürkan'ın Yanındayız'

Türkiye Değişim Partisi Malatya İl Başkanı Ali Karakuş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a destek olarak, 'Başkanın sözlerini yine bir karalama kampanyası başlatarak ' birileri tarafından servis edilmekte ve yıpratılmaya çalışılmakta dedi.

Türkiye Değişim Partisi Malatya İl Başkanı Ali Karakuş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a destek olarak, ‘Başkanın sözlerini yine bir karalama kampanyası başlatarak ‘ birileri tarafından servis edilmekte ve yıpratılmaya çalışılmakta dedi.
TDP Malatya İl Başkanı Karakuş, ‘ Yine bir Selahattin Gürkan Operasyonu, yazıklar olsun. Depremin İlk günü sabahından itibaren Malatya’yı terketmeyen, Depremzedelerimiz ile bire bir olan , Gürkan Başkanımıza bir karalama kampanyası başlatılmıştır. Nitekim  Büyükşehir Belediye Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı  desteklediğimizi , bir dost meclisinde yaptığı konuşmayı çarptırarak sosyal medya ve basına servis eden kişi veya kişileri esefle kınadığımızı açıklamak isterim ifadelerini kullandı.
Konuşmanın tamamen çarptırıldığını konuşmasını ayetlerle devam ettirdiğini açıklayan Başkan Karakuş,” Başkan Gürkan Allah-u Teala Kuranı Kerim de Zilzal süresi ve kıyamet süresinin tefsir şeklinde anlatır iken sözlerini çarpıtmak sapkınlıkdır. Başkan Gürkan sadece kısa olarak özetliyordu. Diline yüreğine kalbine sağlık başkanım diyorum..” şeklinde konuştu.

Türkiye Değişim Partisi Malatya İl Başkanı Ali Karakuş , “Kanaatimce Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan bir mahalle toplantısındaki konuşmaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya'ya gelişi öncesi sözleri cımbızla çekilerek olay yaratılmaya çalışılıyor. Hanımın çiftliği mahallesinde dost meclisinde yapılan muhabbette Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın bir ayeti açıklarken çekilen videoda , görüntünün başı kesilerek, sanki Gürkan'ın Malatyalıları azdığı için bu felaketlerin başına geldiğini söylediği ima edilmekte.oysaki Başkan Gürkan’ın konuşması şu şekildeydi; Bende bilim adamıyım, bende öğretmenim. Naci Görür hocamız var. Tabii deprem fay hatları var bu bilimsel olarak böyledir ama Cenabı Allah’ın Kuranı Kerim’de ayetlerde insanlara nasihatleri vardır. İnsanoğlu ne zaman azmışsa, buna benzer felaketlerle karşı karşıya kalmıştır. Onun için biz kendi durumumuzu düzeltmedikçe, Allah bizim durumumuzu düzeltmez. Böyle bir ayeti kerime vardır; ‘Bir millet kendi durumunu düzeltmedikçe, Allah o milletin durumunu düzeltmez.’ Önce biz kendimiz düzelteceğiz. 
Bizim vatandaşımız çok kadirşinas vatandaştır. Ben vatandaşımızdan en ufak böyle şeyler görmedim. Böyle hadisede bin değil on bin kişiden biri çıkıyor. O da iyilerin kıymetini bilmek için bir iki adamda çıkacak. Onları da normal görüyorum. Bu konuşma bilin meliki Ra’d Suresi 11. Ayet 
“Bir topluluk kendi durumlarını değiştirmedikçe Allah onların durumlarını değiştirmez. Allah bir kavme kötülük istedi mi artık onu geri çevirecek yoktur. Zaten onların, O'ndan başka koruyucuları da yoktur.”
Başkan Karakuş, “Depremin ilk gününden berli Malatya’mızı terk etmeyerek şehrimizin alt  ve üst yapısı olmak üzere, ulaşım ve gıda ihtiyaçlarını karşılayan bir Büyükşehir Belediye Başkanına sahibiz. Bir değerimizi eften tüften laflarla , konuşmadığı halde cımbızla çekilerek işlerine geldiği sözleri servis etmek insanlığa sığmamakla birlikte, bu ve bunun gibi insanların hep karşısında olacağımızı belirtmek istiyoruz. Akabinde bu sözler inanın Malatyalı hemşerilerim tarafından kaale alınmamakla birlikte Büyükşehir Belediye Başkanımıza güvenmekle birlikte her daim takdir etmekteler dedi.
Karakuş, “Ben burada bir partinin il başkanı olarak değil Malatyalı bir vatandaş olarak gördüklerimizi yaşadıklarımızı birebir şahit olduklarımızı sizlere izah etmeye çalışmaktayım herhangi bir parti propagandası yapmak değildir niyetim. “ 


 

Bakmadan Geçme