Başkan Karakuş, 'Malatya'da önlemler acilen alınmalıdır'

Başkan Karakuş, 'Malatya'da önlemler acilen alınmalıdır'

Türkiye Değişim Partisi Malatya İl Başkanı Ali Karakuş, Malatya'da ağır hasarlı evlerin acilen yıkımı gerçekleşmesi gerektiğini açıkladı.
Başkan Karakuş yaptığı açıklamada; "Malatya'da depremin üzerinden geçen 80 günlük bir günde ağır hasarlı evlere önlem alınmaması hakikaten faciaya davetiye çıkarmaktır. Artçı depremlerde ayakta durmakta zorlanan binalar patır patır yıkılmakta ve vatandaşları zor durumlara sokmaktadır. " dedi.
MİLLETVEKİLLERİ DAHA ÖNCE NERDEYDİLER..?
TDP Malatya İl Başkanı Ali Karakuş yazılı açıklamasında milletvekillerine tepki göstererek, " seçim telaşı sarmış milletvekillerini. Deprem depremzedeler unutulmuş. Tek dertleri seçimlerde oy kullanacak vatandaşları ücretsiz şekilde Malatya'ya getirmek olmuş. Boy boy afişler ile 'ücretsiz ' seçmen avına başlayan milletvekillerine gerekli dersi 14 Mayıs'da halkımız verecektir diye düşünüyorum. Depremde evlerini terkeden ve başka illere yerleşmek zorunda kalan vatandaşlar için neden  ücretsiz araçlar kaldırmadınız diye sormazlar mı?. seçim derdine düşen siz milletvekilleri bu halkın akıllarıyla oynuyorsunuz ve yanlış yoldasınız. Sizler bir an evvel Malatya'da daha refah huzurlu bir ortam sağlamak için, ağır hasarlı evleri bir an evvel temizlettirmeniz gerekmektedir.." ifadelerine yer verdi.
ARTAN KİRALAR AKILLARA ZARAR
Malatya'da kiraların artışına da değinen TDP Malatya İl Başkanı Ali Karakuş, " Sayın milletvekilleri Malatya'da zaten ev kalmadı. Kalan evlerde ev sahipleri tarafından fahiş fiatlara kiralanmakta. Bunun acilen önüne geçilmesi gerekmektedir. Her ne kadar Bakanlığımız olaya el atmış olsa da, Malatya'nın milletvekilleri sus pus olmamalı ve vatandaşın yanında olmalı" şeklinde tepki gösterdi.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÜRKAN'A TEŞEKKÜR
Hakikaten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve ekibine sonsuz teşekkür ediyoruz. Depremin ilk gününden bu yana hep sahada olan Başkan Gürkan hakikaten ekibi ile birlikte depremzedelerimizin yanında oldular. Şahsım partim ve tüm yöönetimim ve üyelerim adına başkan Gürkan'ın yanında olduğumuzu ve hizmetlerinde başarılar dilediğimizi belirtmek isterim.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme