• Haberler
  • Malatya
  • Başkan Kılıç Başbağlar katliamının acısı hafızalarda tazeyken terörle müzakere edilmez

Başkan Kılıç Başbağlar katliamının acısı hafızalarda tazeyken terörle müzakere edilmez

Başkan Kılıç Başbağlar katliamının acısı hafızalarda tazeyken terörle müzakere edilmez

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Burhan Kılıç, 1993 yılında kadın,çocuk,hasta ,yaşlı demeden 33 vatandaşımızın  Başbağlar’da hunharca katledildiğini ve yaşanan dramın acısının halen taze olduğunu ifade ederek,terörle müzakerenin hata olacağını söyledi.

Türkiye’yi mezhepsel ayrımcılıkla bölmeyi,iç savaş çıkararak parçalamayı hesaplayan karanlık odakların 1993 yılında ülkeye çok büyük acılar yaşattığını belirterek, faili meçhul infazların işlendiği, Sivas ‘ta Madımak Otel’inde aralarında sanatçıların,aydınların da bulunduğu masum vatandaşların diri diri yakıldığını hatırlatan Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Burhan Kılıç, “ Erzincan’ın Kemaliye İlçesine bağlı Başbağlar Köyü’nde 5 Temmuz 1993 tarihinde hain terör örgütü tarafından gerçekleştirilen katliamın yıl dönümünde ilk günkü acı ile içimiz yanıyor,bu karanlık odaklara karşı öfkemiz kabarıyor ve bu lanet terör unsurlarıyla masaya oturmayı düşünenleri anlamakta güçlük çekiyoruz.
Ülkemizin tarihine kara olarak geçen bu gecede, 28 vatandaşımız kurşuna dizilerek, 5 vatandaşımız da ateşe verilen evlerde yaşamlarını yitirdi. Ülke olarak hepimiz yasa boğulduk,göz yaşları sel olup aktı. Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne göz diken hain odaklar Başbağlar’da da kardeşlik hukukumuzu bozmaya yeltenmiş fakat yaşanan büyük acılara rağmen başarılı olamamışlardır. Askerimiz, polisimiz,korucularımız ve tüm güvenlik kollarımız başarılı bir mücadeleyle misliyle cevaplarını vermiş, milletimizin huzuruna göz diken her karanlık odağa gereken cevabı vermiştir.
32 yıldır Başbağlar, milletimizin ortak acısı, ortak yasının adı olmuştur. Her karışına kanını, canını feda etmiş şehitlerimizin, gazilerimizin emaneti olan bu toprakların neferi olan bir milletiz biz.
Birlik ve beraberliğe her şeyden çok ihtiyacımız olan bu günlerde, vatanımıza göz diken hainlere her bir ağızdan diyoruz ki; Madımak’ta yanan can da bizim, Başbağlar’da dökülen kan da bizimdir. 
Yeniden Refah Partisi olarak terörle müzakereye hiçbir zaman sıcak bakmadık ve bu acıları hatırladıkça da asla sıcak bakmayacağız. Terörle müzakere edilmez, mücadele edilir, yok edilir ve millete huzurlu bir gelecek sağlanır. Terörün her türlüsünü odağına ,ocağına,inine girerek yok etmek gerekiyor.
Bu vesileyle Madımak ve Başbağlar başta olmak üzere,teröre kurban verdiğimiz her bir canımızı rahmetle anıyor, tüm milletimize bir kez daha sabırlar diliyorum “ dedi.

Bakmadan Geçme