Başkan Şarlak 'KGF Desteklerine İlişkin Değerlendirmelerde Bulundu'

Başkan Şarlak 'KGF Desteklerine İlişkin Değerlendirmelerde Bulundu'

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Malatya Şube Başkanı Mustafa Şarlak, ekonominin zor günlerden geçtiği bu dönemde finansmana erişimin zor olduğunu Kredi Garanti Fonu (KGF) destekleri kapsamında esnaf ve sanatkârlara 250 milyar lirayı bulacak bir ödeneğin çıkmasının son derece memnuniyet verici olduğunu belirtti.
Şarlak, yaptığı yazılı açıklamada, Kredi Garanti Fonu (KGF) desteklerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Esnaf ve sanatkârlara 250 milyar lirayı bulacak bir ödeneğin Kredi Garanti Fonu (KGF) tarafından çıkartılmasının son derece memnuniyet verici olduğunu belirten Şarlak, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için 36 ay vadeli 6 ay ödemesiz desteğin "tazminatları nasıl ödeyeceğiz" diyen iş insanları için büyük bir fırsat olduğunu kaydetti.
KGF desteklerinin ihracatçıdan kadın ve genç girişimciye kadar geniş, kapsamlı ve kucaklayıcı bir destek paketi olduğunu aktaran Şarlak “Bir sorun daha kökünden çözülerek sonuca bağlanmış oldu.” dedi.
Desteğin 6 başlıkta toplandığını belirten Şarlak paketleri şu şekilde açıkladı;
PAKET 1: İŞLETME GİDERLERİ DESTEK PAKETİ
35 milyar TL kefalet limitini haiz İşletme Giderleri Destek Paketi ile işletmelerin maaş ve kira ödemeleri başta olmak üzere tüm sabit giderlerine yönelik finansman desteği sağlanacak.
PAKET 2: DÖVİZ KAZANDIRICI FAALİYETLERİ DESTEK PAKETİ
35 milyar TL kefalet limitini haiz Döviz Kazandırıcı Faaliyetleri Destek Paketi ile bu alanda faaliyet gösteren başta KOBİ'ler olmak üzere tüm firmalar desteklenecek.
KGF kredisi nedir, şartları nelerdir ve kimler alabilir? 2023 KGF esnaf kredisi faiz oranı ne kadar, kaç TL ve kimlere kredi verilecek?
PAKET 3: YATIRIM PROJE FİNANSMANI DESTEK PAKETİ
20 milyar TL kefalet limitini haiz Yatırım - Proje Finansmanı Destek Paketi ile her alanda yatırımlar desteklenerek üretim artırılacak. Yatırım Teşvik Belgesi almış olan firmalara daha yüksek tutarlarda kredi imkânı sağlanacak.
PAKET 4: İMALAT SANAYİİ DESTEK PAKETİ
15 milyar TL kefalet limitini haiz İmalat Sanayii Destek Paketi ile imalat sanayiinde verimlilik, üretim, istihdam ve ihracat artışı sağlanacak.
KGF kredisi nedir, şartları nelerdir ve kimler alabilir? 2023 KGF esnaf kredisi faiz oranı ne kadar, kaç TL ve kimlere kredi verilecek?
PAKET 5: EYT DESTEK PAKETİ
25 milyar TL kefalet limitini haiz EYT Destek Paketi ile işverenlerimizin EYT sürecinde kıdem tazminatı yükü hafifletilecek.
PAKET 6: BÖLGESEL ODAKLI KOBİ DESTEK PAKETİ
10 milyar TL kefalet limitini haiz Bölgesel Odaklı KOBİ Destek Paketi ile imalat sanayi öncelikli olmak üzere işletmelerin yatırım, istihdam ve ihracat odaklı projelerine destek verilecek.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme