Başkan Şengönül: Engelli Vatandaşlarımız Bizlere Hayat Dersi Vermektedir.

Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Turgay Şengönül

Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Turgay Şengönül 3 Aralık Dünya Engelliler günü vesilesiyle bir mesaj yayınladı. Başkan Şengönül mesajında;

"İnsanların engelli olmaları çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte, doğuştan da gelen bir durumdur. Engelli vatandaşlarımızın  normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulması ile mümkündür.
Engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil; ailelerinin çevrenin toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Bu nedenle,
3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engelli kardeşlerimize karşı olan sorumluluklarımızı bizlere bir kez daha hatırlatmaktadır.Engelli kardeşlerimize sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak toplumsal sorumluluğumuzdur. Engelli kardeşlerimizin toplumun her alanında,tüm sosyal platformlarda olması gerektiğini ve Ülkü Ocaklarının her zaman destekçileri olduğunu belirtmek isterim.


Engelli vatandaşlarımızın bizlere hayat dersi verdiğini ve bizlerinde onlara bir teşekkür borcumuzun olduğunu unutmamalıyız. Karşılıksız sevmeyi zihinsel engelli,hiç görmeden hissetmeyi görme engelli ve ses çıkarmadan sohbet etmeyi işitme engelli vatandaşlarımızdan öğreniyoruz.Kısacası engelli bir birey olmanın her şeyin bittiği anlamına gelmediğini onlardan öğreniyoruz.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle engelli vatandaşlarımıza karşı duyarlılığın artmasını temenni ediyor, tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerini, en samimi duygularımı sunuyorum.”

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme