Battalgazi Destanı'ndan Çanakkale Destanı'na Yolculuk

Battalgazi Destanı'ndan Çanakkale Destanı'na Yolculuk

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi kültür gezileri kapsamında Çanakkale’ye bir gezi programı düzenledi. Gezi programına Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Saliha Bulut ve kadın meclisi üyeleri katıldı. 
Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Saliha Bulut, Çanakkale’ye düzenlemiş oldukları gezi programından dolayı yaşadıkları mutluluğu anlatarak, “Bugüne kadar şehitlerimiz için çok dualar gönderdik, çok hatimler yaptık. Ama ruhumuzu besleyen bu kadar güzel bir geziyi zannetmiyorum ki yapmış olalım. Atalarımızın bizler için yapmış oldukları savaşlar mücadeleler bu vatanın nereden nereye geldiğinin delilini bugün gözlerimizle görmüş olduk. Bu ruhu yaşamamız için buraya gelmemiz çok önemliydi. Çanakkale her zaman için bizleydi, her zaman ruhumuzdaydı ama gözlerimizle buna şahit olmamız ruhumuzda daha derin izler oluşturdu” dedi. 
Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak sosyal, kültürel ve eğitsel programlar yaptıklarını söyleyen ve attıkları her adımda Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’dan çok büyük destekler aldıklarını belirten Bulut,  “ Çanakkale’ye gitmek istiyoruz dediğimiz zaman Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan hemen hazırlığınızı yapın, dedi. Kendilerine bir kez daha sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi. 
Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri düzenlenen gezi programından duydukları memnuniyeti dile getirerek Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a ve Kent Konseyi Kadın Meclisine teşekkür ettiler.  
Kadın Meclisi üyeleri gezi programı kapsamında Çanakkale Şehitler Abidesi,  Çanakkale Şehitlik Hastanesi Müzesi, Conkbayırı, Kanlı Sırt Yazıtı,  Hamidiye Tabyası, Anzak Koyu, Truva Heykeli, Aynalı Çarşı mekânlarını gezdiler.
 

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme