'Battalgazi'nin Kalbi Kadın Kooperatifi' istikrarlı ve emin adımlarla yürüyor

'Battalgazi'nin Kalbi Kadın Kooperatifi' istikrarlı ve emin adımlarla yürüyor

Paylaşım, dayanışma ve birlikte kazanma gibi ulvi kazançlar içeren kooperatif girişimciliğinde farkındalık yaratan “Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifi” zoru başaran kadınlarla çıktıkları yolda istikrarlı ve emin adımlarla yürüyorlar.
Kadınlarımızın sosyal, kültürel, ekonomik menfaatlerini gözetmek, üretken ve yetenekli kadınlarımıza eğitim, ürün geliştirme ve pazara erişim gibi alanlarda destek sağlamak amacıyla kurulan, bölgede ve Malatya’da belediye destekli ilk kadın kooperatifi olma özelliğini taşıyan , Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifi 2019 yılının Ekim ayında kuruldu. Fahri Başkanlığını Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in eşi Yıldız Güder Hanımefendi’nin üstlendiği Kadın Kooperatifi, ilk etapta gönüllü 7 kadının bir araya gelmesiyle kurulup, kısa bir süre sonra farklı sektörlerden bir çok gönüllü çalışan üyesi ile faaliyetlerine başladı.
 Dünyanın her yerinde kadınlar, yüz yılı aşkın süredir eşit yurttaşlık hakkı mücadelesi veriyorlar. Siyasal, toplumsal ve ekonomik olarak eşit statüye kavuşana kadar da bu mücadeleye devam edecekler. “Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifi” de bu evrensel mücadelenin bir parçası olmaya aday bir kooperati.
Kadınlarımızın sosyal, kültürel ve ekonomik menfaatlerini gözetmek, mesleki veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile istihdam ve eğitim ortamı hazırlayarak karşılıklı yardımlaşma ve dayanışma suretiyle kurulan bir işletme şeklinde olan Kooperatif ,iş sahibi olmayan kadınlarımıza da işgücü ortamı sağlamak ve çalışmalarına bölgede yaşayan tüm kadınları katabilmek ve  kadınlarımızın kooperatif çatısı altında katma değerli ürün ve hizmet üretmelerini sağlamak, ürün ve hizmetlerini daha karlı ve kolay bir şekilde pazarlamaları için etkin bir satış ve pazarlama ağı kurmak, ekonomik özgürlüklerine kavuşmalarını sağlamak, sosyal ve kültürel alanlarda birçok konuda danışmanlık ve eğitim desteği almalarını sağlamak  hedefiyle çalışmalarına devam ediyor.
Önceliği kadınlarımızın pazara sunacağı ürün ve hizmetin kalitesini artırmak olan Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifi ,bu öncelik doğrultusunda alanında yetenekli eğitmenlerden ve danışmanlardan destek alarak eğitimini tamamlayan kooperatif üyelerini yetenekleri doğrultusunda yeni üye arkadaşlarını da yetiştirmek üzere yapılandırıyor.
Zamanla ulusal ve uluslararası platformlarda da pazar payı oluşturmayı ve markalaşmayı hedefleyen kooperatif, üyelerinin ekonomik olarak memnun kalacakları sabit bir gelire kavuşmalarını ve ülke ekonomisine katkı sağlamayı ümit etmekte. 
Kadın üyelerinin bireysel güçlerini toplumsal yarara dönüştürmelerini, sosyal yaşama aktif bir şekilde katılmalarını, sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda maksimum fayda görmelerini, bölgenin ve şehrin vizyonuna katkı sağlamalarını kendine amaç edinen “Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifi” üretken kadınlarımızın toplumda daha aktif ve daha güçlü olabilmeleri için birçok alanda faaliyet göstermeyi hedefliyor.
Kooperatifin hedeflediği faaliyet alanlarından olan, Pastacılık El sanatları, Takı tasarımı, Hediyelik eşyalar, Organik tarım ürünleri, Ev aksesuarları tasarımı, Seracılık ve tarla bitkileri, Sabun ve mum tasarımları, Kozadan ipek üretimi, ipek dokuma, Bahçe ve süs bitkileri yetiştiriciliği, Tarım alanında çiftçi kadınlara eğitim, satış ve pazar alanı, Çanta, şapka, toka vb. saç ve giyim aksesuarlarının tasarımları, Kurutulmuş otlar ve bitkiler, kurutulmuş sebzeler ve meyveler, Yöresel folklorik bebek, kırkyama, ağaç oyma, ahşap oyuncak yapımı, Nişan, kına, düğün, doğum günü gibi özel günler için parti tasarımları, Tahta baskı kalıp oymacılığı, halı& kilim dokuma, makina dikişi, çömlek yapımı, Bez torba, dikiş ve nakış, iğne oyası, dantel, örgü vb. el emeği göz nuru ürünler, Erişte, mantı, tarhana, reçel, peynir, tandır ekmeği, gözleme, sirke, salça, nar ekşisi, pekmez, pestil, konserve, turşu vb. yöresel ve geleneksel ürünlerin üretimi ve satışı, Okul öncesi eğitimi, Engelli eğitimi ve bakımı, El becerileri için eğitici kursların yanı sıra , Hukuki ve psikolojik danışmanlık hizmetlerinin yapılarak hedef faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.
HABER: FİLİZ YAVUZKURT

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme