Benazir Butto Sağlık Üniversitesi ile İş Birliği Protokolü İmzalandı

Benazir Butto Sağlık Üniversitesi ile İş Birliği Protokolü İmzalandı

İnönü Üniversitesi ile Pakistan Şehit Mohtarma Benazir Butto Sağlık Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Çevrim içi gerçekleştirilen imza törenine İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nusret Akpolat ile Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Beytur, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neslihan Şimşek, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rukuye Aylaz, Dış İlişkiler Birimi Sorumlusu Prof. Dr. Ekrem Atalan ve Samira Hsseine Zafer katıldı.

Pakistan Shaheed Mohtarma Benazir Butto Sağlık Üniversitesinden ise Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nusrat Shah, Cerrahi Bilimler Fakültesi Dekanı Dr. Gulzar Ahmed Shaikh, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr Yousuf Shah ve ORIC Direktörü Dr. Mir Hassan Khoso iş birliği protokolü için çevrim içi olarak hazır bulundu.

Akademik, kültürel ve sosyal iş birliğinin geliştirilmesinin amaçlandığı protokolde iki üniversite arasındaki Temel Bilimler, Tıp Bilimleri, Diş Hekimliği, Eczacılık ve Hemşirelik alanlarında karşılıklı anlayışa dayalı eğitim ve araştırma iş birliğini amaçlanıyor.

İmzalandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olacak olan protokole göre iki üniversite arasında ortak çalıştaylar, konferans ve eğitim girişimlerinin yanı sıra değişim programlarıyla da iş birliği sağlanabilecek.

Bakmadan Geçme