Bu Virane şehirlerin sorumlusu Ak Partidir

Bu Virane şehirlerin sorumlusu Ak Partidir

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Aday Adayı Aydın Yazlak depremler sonrası Malatya’da enkaz çalışmalarının çok yavaş ilerlediğini belirterek “Ak Parti vaat ettiği gibi ev teslimlerini bir yılda tamamlayamaz” dedi.

 

50. günde çadır bulamayanlara bir  yılda nasıl ev teslim edecek?
Verilerle konuştuğumuzda Ak Parti’nin bir  yılda deprem bölgelerinde ev teslimi yapması imkânsız diyen Yazlak “Bu bir hayaldir şimdi verilerle bakalım Malatya da 50.000 konut diyorsunuz 11 şehirde yapılacak bina sayısı, konut sayısı 319 bin. 319.000 daire vaat ediyor Ak Parti iktidarı diyor ki ben bunu bir yılda yapacağım. Bakalım 319.000 daire için ne gerekiyor şimdi bir kere ne kadar iş gücüne ihtiyaç var bakın 53 bin kalıpçıya ihtiyaç var. 53 bin kalıpçı, 32 bin demirci, 100.000 ince işçilik yapacak ustaya ihtiyaç var, 21 bin elektrik ve mekanik tesisatçıya ihtiyaç var, 21 bin 17 bin mühendise ihtiyaç var, düşünebiliyor musunuz? 17 bin mühendisi siz nereden bulacaksınız? Evet, yani bu deprem bölgesine getireceğiniz bu iş gücünü nerede konaklatacaksınız? Siz daha vatandaşa elli gün olmuş deprem olalı çadır verememişsiniz. Siz daha konteyner koyacak yer bulamıyorsunuz. 319.000 konut yapacaksınız yaklaşık 250 bin kişiye ihtiyaç var, insana ihtiyaç var. Deprem bölgesinde bu inşaatları bir yılda bitirebilmek için 250 bin çalışana ihtiyaç var. Siz 250 bin insanın bir şehir olduğunu biliyor musunuz? Bakın bu inşaatlardan çıkacak hafriyat 10 milyon metreküp yani 10 milyon metreküp kazı yapacaksınız bunun için 10.000 kepçe ve kamyona ihtiyaç var. Bunu nereden bulacaksınız? Gördük acil durumda bulamadınız normal zamanda nasıl bulamayacaksınız. 15 milyon metreküp betona ihtiyaç var. 15 milyon metreküp betonu üretebilmeniz imalatını yapıp inşaatlara dökebilmemiz için gerekli olan 10.000 beton mikserine ihtiyaç var. Düşünebiliyor musunuz ne kadar büyük bir yalan, ne kadar büyük bir algı yaratmaya çalıştıklarını net bir şekilde gösteren veriler bunlar. 10.000 beton mikserini nerede bulacaksınız? 3.500 beton pompasını nereden bulacaksınız?” diye sordu.

 

CHP Malatya Milletvekili Aday Adayı Aydın Yazlak konuşmasına şöyle devam etti;

 

“Kirli Siyasete Devam Ediyorlar”

 

“Malatya dâhil 11'i Sizce kaç yıl içerisinde yapılabilir şimdi bir kere gerçeklerle önce bir yüzleşeceğiz her şeyi halının altına süpürmeye alışmış bir iktidar var. Ne yaptılar Malatya'nın en güzel konutlarını Bostanbaşı bölgesine yapıldı. Kayısı bahçelerinin içerisine yaptılar şurada bataklık var su görünüyor bakın sazlık burası sazlığın yanına 12 katlı binayı sen nasıl yaparsın? Burada yaşayacak olan insanların parasını alıp küpünü doldurup köşeyi döndüler ve yaptıkları hatanın hesabını sandıkta vermemek adına yine aynın yol yöntemlerle buralardan kazandıkları parayla kirli siyasete devam ediyorlar algı yaratmaya çalışıyorlar.”

 

“Malatya'nın Önceliği Millet Bahçesi Değil”

 

“Malatya'da enkaz çalışmaları devam ederken birçok noktada da gördük millet bahçesi elinde çalışmalar devam ediyor şu an Malatya'nın önceliği millet bahçesi değil orada kepçeler çalışıyor en fazla orada duruyor gitmiş millet bahçesi ile uğraşıyorlar Malatya'nın acil ihtiyaçları çadır konteyner vatandaş gıda hijyen bu problemleri yaşıyor. Vatandaş çadırlarda ıslak odunla isli kötü kömürle ısınmaya çalışıyor tamamen nem içerisinde. Dün ben hastanede ilgili yetkililerle görüştüm ishal, istifra, ateş tamamen patlamış durumda ve önümüzdeki süreçte bunun artacağı söyleniyor. Malatya'nın acil ihtiyaçları deprem bölgelerinin acil ihtiyaçlarını bir tarafa bırakmışlar. Hangi Bakanı hangi şehirde aday yapalım ya bu şehirleri yıkan Sizin bakanlarınız bir de getirip buralardan aday mı yapacaklar onları ben manşet yaparım manşet bu Malatya'nın tamamına deprem bölgelerinin tamamına rezil etmeye hazırım kimse kusura bakmasın bu virane şehirlerin sorumlusu onlardır.”

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme