• Haberler
  • Eğitim
  • Buhara Devlet Üniversitesi ile İş Birliği Protokolü İmzalandı

Buhara Devlet Üniversitesi ile İş Birliği Protokolü İmzalandı

Buhara Devlet Üniversitesi ile İş Birliği Protokolü İmzalandı

İnönü Üniversitesi ve Özbekistan Buhara Devlet Üniversitesi arasında karşılıklı işbirliğini geliştirmeye yönelik protokol imzalandı.

Protokol töreninde; İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Buhara Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Obidjon Khafizovich Khamid, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek ile Prof. Dr. Nusret Akpolat, Buhara Devlet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abror Juraev, İnönü Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Neslihan Durak, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kubat, Genel Sekreter Mustafa Gezer,  Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ekrem Atalan, Kızılay Malatya Şube Başkanı Sadi Ergül ve Özbekistan Büyükelçiliği Turizm Danışmanı Hasan Hulusi Gülseren de hazır bulundu.

İki üniversite arasında işbirliği protokolü, proje, sempozyumlar, öğrenci değişimi, akademisyen hareketliliği, müfredat geliştirme, teorik ve pratik uygulamaları birlikte yapma konularını kapsıyor. Akademik, kültürel ve sosyal işbirliğin amaçlandığı protokol, 5 yıl geçerli olacak.

Buhara Devlet Üniversitesinin ardından Sudan Kızıldeniz Üniversitesi ile de benzer bir protokole imza atıldı. Sudan Kızıldeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdelghader Badawı rektörlük makamında gerçekleştirilen işbirliği protokolü imza töreninde yer aldı.

Bakmadan Geçme