Büyük Birlik Partisi Malatya İl Başkanı Karaman'dan Oda Başkanı Zeytinoğlu'na Büyük Tepki

Büyük Birlik Partisi Malatya İl Başkanı Karaman'dan Oda Başkanı Zeytinoğlu'na Büyük Tepki

Büyük Birlik Partisi Malatya İl Başkanı Abdulvahap Karaman, Geçtiğimiz günlerde Kocaeli Nokta gazetesi ve televizyonu tarafından yapılan son derece üzücü bir haberi öğrenmiş bulunmaktayız. Vatandaşlarımızı derinde üzmüştür.

Kocaeli Sanayi Odası meclis toplantısında Oda Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Deprem bölgesindeki çalışan nüfusu buraya getirmememiz lazım. Sizlerden ricam deprem bölgesinden gelenleri işe almayın.” ve "Maalesef bu 10 şehirde de devlet kendini çok hissettirememiş" şeklinde tutarsız ve mesnetsiz açıklamalarda bulundu.

Başkan Abdulvahap Karaman, Bizler de deprem bölgesinde yaşayan ve deprem sürecinin ilk saatlerinden itibaren deprem bölgelerinde Genel Merkez ve civar il ve ilçe teşkilatlarımız bünyesinde yardım toplama, koordinasyon ve arama-kurtarma faaliyetlerinde bulunan bireyler olarak ülkemizin 11 farklı ilinde toplamda 14 milyon vatandaşımız tarafından hissedilen dünyanın en büyük üçüncü depremi sonrasında bölgenin hızlı bir şekilde toparlanması ve eski günlerine dönebilmesi birinci önceliğimizdir. Devletimizin öncülüğünde, kamu, kurum ve kuruluşlarımızın, milletimizin ve STK'ların desteğiyle koordinasyon, yardım ve enkaz kaldırma çalışmalarımız devam etmektedir. Deprem bölgesinde kalan vatandaşlarımıza öncelikle psikolojik destek sağlanarak, hayatlarını idame ettirebilmeleri için çadır kentler, konteyner kentler kurulmakta ve spor salonları, stadyumlar, okullar, camiler, cemevleri barınma amaçlı kullanılmaktadır. Yıkım sonrasında enkazların kaldırılarak yeni yaşam alanlarının oluşturulması, sanayinin çarklarının dönmeye devam etmesi, ticaretin yeniden başlaması afetzede kentlerimizde sosyal yaşantının sürmesi açısından çok büyük önem arz etmektedir.

Bu gelişmelerin yanı sıra deprem bölgesinden ayrılarak veya ayrılmak zorunda kalarak akrabalarının, yakınlarının yanına giden vatandaşlarımız oldu. Bölgeden ayrılanların sayısının bölgenin toplam nüfusu içerisinde yaklaşık 220.000 kişiye yaklaştığı AFAD tarafından açıklanmıştır. Bu vatandaşlarımızın geçici barınakları Devlet kurumlarımız ve yerel yönetimler başta olmak üzere, STK'lar tarafından yapılan münferit çalışmalarla depremzedelerimize sunulmuştur.

Bu topraklarda doğup büyüyen Anadolu insanımızın en temel özelliği şudur ki, bizler başkalarına yük olmak istemeyiz. Bundan dolayı afetzede kardeşlerimiz kendi hayatlarını idame ettirebilmek için çalışmak ve para kazanmak zorundadırlar. Bu çerçevede tüm dünya ülkeleri bile deprem bölgesine yardımlar konusunda seferber olmuşken, 1999 yılında Gölcük depremini de yaşadığını iddia etmesine ve yaşanan felaketin boyutlarını en azından tahmin edebiliyor olmasına rağmen empati duygusundan yoksun Kocaeli Sanayi Odası başkanının yapmış olduğu "DEPREMZEDELERİ İŞE ALMAYIN" şeklindeki açıklamayı tutarsız, mesnetsiz ve basiretsiz buluyor ve kınıyoruz. Aksine Milli birlik ve beraberliğimizin böylesine yoğun olduğu ve bu hissiyata daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde afetzede vatandaşlarımıza gittikleri illerde gururları incitilmeden destek olunması ve onları istihdam ederek çalışma hayatına kazandırılması için topyekün "İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNE" davet ediyoruz. Söz konusu sanayi odası başkanının da görevden alınması gerektiği kanaatindeyiz

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası tarafından güvence altına alındığı üzere; Türkiye Cumhuriyeti bayrağı altında yaşayan her vatandaşımız istediği yerde konaklama yerleşme yaşama çalışma hakkına sahiptir. Buna konumu makamı ne olursa olsun hiçbir kişi kurum veya kuruluş engel olamaz ve olamayacaktır. Tüm olumsuzluklara rağmen bu zorlu süreci hep birlikte el ele vererek aşacağımıza inancımız sonsuzdur. Tekrardan tüm milletimizin başı sağolsun. Milli birlik ve beraberliğimiz daim olsun.

Abdulvahap KARAMAN
Büyük Birlik Partisi 
Malatya İl Başkanı

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme