Çarşamba Söyleşileri 'Jandarma ve Halkla İlişkiler' Sunumuyla Devam Etti

Çarşamba Söyleşileri 'Jandarma ve Halkla İlişkiler' Sunumuyla Devam Etti

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen “Çarşamba Söyleşileri” programının bu haftaki konusu “Jandarma ve Halka İlişkiler” oldu. Jandarma personelinin yer aldığı etkinlikte aile içi şiddet, siber güvenlik ve bağımlılık konularında bilgi verildi.

Söyleşiye; Malatya İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Coşkun Çorapcı, Asayiş Şube Müdürü Binbaşı Caner Mutlu, Malatya İl Jandarma Rehabilitasyon ve Danışma Merkezi (RDM) Koordinatörü Psikolog Özge Selçuk Alkol, İletişim Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Mevlüt Akyol ile Doç. Dr. Sadık Çalışkan, Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ersin Aycan, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğretim elemanları Doç. Dr. Ayça Çekiç Akyol, Doç. Dr. Özgür Kılınç, Dr. Öğr. Üyesi Nurcan Yılmaz, Arş. Gör. Seril Çakmak ve Arş. Gör. Mehmet Ulaş, Gazetecilik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ozan Kocabaş ve Arş. Gör. Yemliha Kurt’un yanı sıra askeri personel ile öğrenciler katıldı.

İnönü Üniversitesi Amfi-1’de gerçekleştirilen Jandarma ve Halkla İlişkiler söyleşisi jandarma tanıtım videosuyla başladı. Jandarma Astsubay Başçavuş Semra Bildirici yaptığı sunumda, aile içi şiddetin ne olduğundan, biçimlerinden ve alınması gereken önlemlerden bahsetti. Başçavuş Bildirici şiddetin kanunda, bireyin her türlü fiziksel, cinsel, psikolojik ve ekonomik açıdan zarar görmesiyle sonuçlanması muhtemel hareketlerin ve bu hareketlere yönelik tehdit baskı ve özgürlüğün keyfi engellenmesini içeren toplumsal, kamusal veya özel alanda meydana gelen her türlü tutum ve davranışlar olarak tanımladığını vurguladı.

Siber güvenlikle ilgili sunum yapan Astsubay Kıdemli Çavuş Ertuğrul Batuhan Kartal, küresel ekonominin siber saldırılardan dolayı uğradığı zararın büyüklüğüne değindi ve kurumların bilgi güvenliği konusunda uğrayacakları saldırı durumlarında bir plana ve stratejiye sahip olmaları gerektiğini vurguladı.

Malatya İl Jandarma RDM Koordinatörü Psikolog Özge Selçuk Alkol ise konuşmasında madde bağımlılığının insan üzerindeki etkilerine değinerek madde kullanımının tehlikelerinden bahsetti.

Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme