• Haberler
  • Malatya
  • CHP İl Başkanı Yıldız: 'AKP, Kalkınma Değil, Kandırma Partisi Olmuştur'

CHP İl Başkanı Yıldız: 'AKP, Kalkınma Değil, Kandırma Partisi Olmuştur'

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız'dan AKP'nin Tutulmayan Vaatlerine Sert Tepki

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın Malatya ziyaretinde beklenen anahtar teslimlerinin yapılmaması üzerine yazılı açıklamalarda bulundu. AKP’yi halkı kandırmakla suçlayan Yıldız, “AKP artık kalkınmanın değil, kandırmanın adıdır” dedi.

Yıldız, “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin adı, Türkiye’de artık bir ironiye dönüşmüş durumda. ‘Adalet’ çoktan içi boşaltılmış bir kavram. ‘Kalkınma’ ise özellikle Malatya için sadece ‘Kandırma’ haline geldi. Halkla açıkça alay eden bir siyaset anlayışıyla karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

“Bakan Geldi, Açılış Var Dendi Ama Anahtar Yok!”
Yıldız, geçtiğimiz günlerde Malatya’ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın ziyaretini eleştirerek, “Bakan geliyor, halk anahtar teslimi bekliyor, ama ne açılış var ne de tek bir işyeri teslim ediliyor. Her şey sadece görüntüden ibaret” dedi.

“Verilen Sözlerin Hiçbiri Yerine Getirilmedi”
AKP’li yetkililerin daha önce yaptığı açıklamaları hatırlatan Yıldız, şunları söyledi:
“20 Eylül 2024’te AKP’li Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın ve AKP Milletvekili Abdurrahman Babacan, ‘İlk 10 blok 6 Şubat 2025’te teslim edilecek’ dedi. Teslim edilmedi.”

“Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, ‘Mart 2025’te 1.300 dükkan ve 134 konut teslim edeceğiz’ dedi. Mart geçti, ortada bir şey yok.”

“AKP Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, ‘Nisan 2025’te 800 bağımsız bölüm teslim edilecek’ dedi. Sonra tarihi ‘Şubat sonu–Mart başına’ çektiğini söyledi. Ama ne şubat oldu, ne mart, ne nisan…”

“Kim Neyi Açıyor, Kime Ne Teslim Ediliyor Belli Değil”
AKP’li vekil ve belediye başkanlarının çelişkili açıklamalar yaptığını belirten Yıldız, “Şu anda sosyal medyada herkes başka bir şey söylüyor, hiçbirinin verdikleri tarihler birbirini tutmuyor. Kim neyi açıyor, kim neyin teslimatını yapıyor belli değil. Çünkü ortada bir plan yok, bir ciddiyet yok, hiçbirinin şehirden haberi yok. En acısı da bu durum.” dedi.

“Malatyalılar Sizden Bıktı”
Yıldız açıklamasının sonunda şu ifadeleri kullandı; “Malatya halkı sabırlıdır ama artık sabır taşı çatladı. Bugüne kadar verilen her söz havada kaldı. Her açılış bir şovdan ibaret oldu. Malatyalılar sizden bıktı. Gerçekleri görmezden gelenleri, halkın aklıyla alay edenleri Malatya kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz.”

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu sürecin takipçisi olacağız. Malatya’nın emeğini, alın terini kimsenin siyasi şovuna kurban ettirmeyeceğiz” diyerek açıklamasını tamamladı.

Bakmadan Geçme