CHP'li belediye başkanları Malatya'yı ziyaret etti

CHP'li belediye başkanları Malatya'yı ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partili 40 il, ilçe ve belde belediye başkanı, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli her iki deprem ve 27 Şubat’ta yaşanan 5,6 büyüklüğündeki depremlerde ağır hasar alan ve birçok kayıp veren Malatya’yı ziyaret etti. Belediye başkanları, depremin ilk gününden buyana deprem bölgelerine destek verdiklerini, bundan sonraki süreçte de desteklerini vermeyi sürdüreceklerini ifade ettiler. 

Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük bir yıkıma uğrayan ve birçok kayıp veren Malatya’yı ziyaret eden CHP’li 40 il, ilçe ve belde belediye başkanları kentte incelemelerde bulundu. 

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ ile birlikte Malatya’da depremden etkilenen bölgeleri ziyaret edip, inceleyen belediye başkanları, kente desteklerini sürdüreceklerini ifade ettiler. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, inceleme ziyaretleri sonrası yaptığı açıklamada, “Depremin ilk gününden beri hem Cumhuriyet Halk Partisi’nin örgütleri hem de belediyeleri Malatya için seferber olmuş durumdalar. İlk gün ekmek, su, yemek ve diğer ihtiyaçlarımızla belediyelerimiz her zaman seferber oldu. İlk günden beri beraberiz, şimdi de 40 ilçe ve belde belediye başkanımız Malatya’da bizleri ziyaret ederek, desteklerini ilettiler. CHP’li belediyelerimiz ilk günden olduğu bundan sonrada Malatya’ya yalnız bırakmayacak. Her zaman olduğu gibi bundan sonra Malatyalıların yanında olacaklar. Temsil ettikleri il, ilçe ve beldelerinden bizlere destekte bulundular. Bu noktada desteklerini esirgemeyen ve yanımızda olan tüm vatandaşlarımıza da teşekkür ediyoruz. İyi ki varlar ve bizimle beraberler. Bundan sonrada Malatya’yı yalnız bırakmayacaklar ve dayanışmayla bu zor günleri beraber atlatacağız” ifadelerini kullandı. 

Tokat Almus Kınık Belediye Başkanı Güven Aslan; “Bizler buraya siyaseten ya da farklı bir düşünceyle gelmedik. Bizler, sizlerin acısını paylaşmak için geldik. Malatya’nın ve diğer illerimizin çektiği sıkıntıları biliyoruz. Acılarımızı paylaşıyoruz. Acılar paylaşıldıkça azalır, bizde her zaman sizin yanınızdayız. Depremin ilk gününden itibaren sizlerin yanınızdaydık. Maddi ve manevi olarak desteklerimizi verdik. Bundan sonraki süreçte de Artvin, 40 ilçe ve belde belediye başkanımızla beraber her şekilde yanınızda olacağız.” Dedi.

Denizli Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik ise  “Ardahan’dan Edirne’ye kadar buradayız. Belediye başkanlarımızla Malatya’dayız. İlk günden beri deprem bölgelerindeyiz ve desteklerimizi veriyoruz. Bundan sonraki süreçte de Malatya ve diğer deprem bölgelerine desteklerimizi vermeyi sürdüreceğiz. Bu süreci birlik ve beraberlik içerisinde her birlikte atlatacağız.” İfadelerini kullandı.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme