Çiftçilere ÇKS Uyarısı Son tarih 31 Aralık

Çiftçilere ÇKS Uyarısı Son tarih 31 Aralık

Malatya İl Tarım Ve Orman Müdürü Tahir Macit 2023 Çiftçi Kayıt Sistemi başvurularının 31 Aralık 2022 tarihinde sona ereceğini açıkladı.

Macit açıklamasında, “23 Eylül 2022 tarihinde Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde yapılan değişiklik gereği; 2023 yılına ait ÇKS dosya başvuruları 31 Aralık 2022 tarihinde sona erecektir. Çiftçilerimizin Tarımsal Desteklemelerden yararlanabilmeleri için ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) kayıtlarını yaptırmaları, önceden kaydı olanların bu kayıtlarını güncellemeleri gerekmektedir. Bakanlığımızın uygulamaya koyduğu sistemle çiftçilerimiz ÇKS kayıtlarını herhangi bir kuruma gitmeden e-Devlet üzerinden online olarak gerçekleştirebilecek olup, yeni kayıt yaptıracaklar ise İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekmektedir.
Başvuru yapmayan çiftçiler herhangi bir tarımsal  destekleme ödemesinden faydalanamayacak olup çiftçilerimizin mağduriyet yaşamamaları için son başvuru tarihi olan 31 Aralık 2022’ye kadar başvurularını yapmaları gerekmektedir” dedi.
 

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme