• Haberler
  • Yerel
  • Cumhuriyetin 100. Yılı Arguvan'da Çoşkuyla Kutlandı

Cumhuriyetin 100. Yılı Arguvan'da Çoşkuyla Kutlandı

Cumhuriyetin 100. Yılı Arguvan'da Çoşkuyla Kutlandı

Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla Arguvan Belediyesi tarafından organize edilen Cumhuriyet Yürüyüşüne 7'den 70'e kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla 700 kişi katıldı. Bayraklar, meşaleler, marşlar, resmi ve sivil araçların da yer aldığı kortejde uzun araç konvoyları oluştu. Arguvan Lisesi Önünden başlayan kortej yürüyüşü ilçe merkezindeki 3 kilometrelik yürüyüş sonrası Turnam İlgezdi Kültür Kompleksinde sona erdi. Kutlama programı Yeşim Binbir konseri ile devam etti. 

Kutlama Programına; Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Ayva, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Yıldırım, AKP Arguvan İlçe Başkanı Gazi Uşen, CHP Kadın Kolları Başkanı Gül Nilay Mıllaoğlu, Arguvan Fırat Edaş Şube Şefi Kemal Kuşcu, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar yoğun katılım sağladılar. Program Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş’ın konuşması ile başlayıp, sanatçı Yeşim Binbir ve orkestrasının seslendirdiği eserlerle devam etti. 

Cumhuriyetin getirdiği kazanımları korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak gibi bir görevimiz olduğunu da unutmamak gerekiyor şeklinde konuşan Kızıldaş  "Bundan tam yüz yıl önce, tüm dünya, tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden doğuşuna şahitlik etti. Bu yeniden doğuş, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde ilan edilen cumhuriyet ile taçlandırıldı. Cumhuriyet ile birlikte Türk milletinin hür ve bağımsız yaşama karalılığı bir kez daha ortaya koyuldu. Kadınından gencine, hastasından yaşlısına tüm bir ulusun ortaklaşa verdiği kurtuluş mücadelesi sayesinde yüz yıldır özgür bireyler olarak yaşıyoruz. Cumhuriyetin getirdiği kazanımları korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak gibi bir görevimiz olduğunu da unutmamak gerektiğini düşünüyorum. Saltanat rejimini yıkıp çağdaş bir dünya devleti haline gelen ülkemiz, kısa sürede hayatın her alanında gelişmesini sürdürmüş, çağdaş bir medeniyet olma yolunda hızla ilerlemiştir. Bugün de bu gelişimi devam ettirmek ve ülkemizi her alanda daha da ileriye taşımak hepimizin görevdir" şeklinde konuştu. 

Cumhuriyetimizi korumak için her alanda mücadale edeceğiz ifadelerini kullanan Kızıldaş "Yerel yönetimler olarak bizler de bu görevi layıkıyla yapabilmek adına canla başla çalışıyoruz. İlçemizi, adından her alanda söz ettirecek, yaşanabilir, çağdaş bir ilçe haline getirebilmek için üstümüze düşen her neyse yapıyoruz. İlçemizdeki her türlü bilimsel, sanatsal, sportif faaliyete öncülük etmeye, bu tür faaliyetleri desteklemeye özen gösteriyoruz. Bugün ülkemizin dört bir yanında yediden yetmişe coşkulu kutlamalar yapmak, hep bir ağızdan marşlar söylemek isteyen bir halkın karşısına türlü yasaklarla çıkılıyor. Bir yandan yüzüncü yıl dolayısı ile yapılacak olan konserler yasaklanırken diğer yandan, gövde gösterisi haline getirilen mitingler aracılığı ile kutlamalara gölge düşürülmek isteniyor. Fakat bizler kazanımlarımızdan vazgeçecek değiliz. Bizler tüm dünyanın gıpta ile baktığı bir liderin“ Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” sözünü ilke edindik. Cumhuriyetimizi korumak için her alanda mücadele edecek, yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz”. 

Bakmadan Geçme