Darende'de 339 Aile Evlerine Kavuşuyor
Darende'de 339 Aile Evlerine Kavuşuyor
MALATYA (MHA) - Darende Hacı Derviş Mahallesi’nde yapımı tamamlanan 5. Etap 339 Konut Projesi’nde teslim süreci 24 Kasım 2025 tarihinde başlıyor. TOKİ tarafından duyurulan takvime göre hak sahipleri, 24 Kasım – 5 Aralık 2025 tarihleri arasında yeni konutlarını teslim alacak.
Teslim işlemleri, proje yüklenicisi BCT İnş. Mim. Müh. Müş. Tur. A.Ş. tarafından şantiye alanında gerçekleştirilecek. Vatandaşların, kendileri için belirlenen günlerde şantiyede hazır bulunmaları gerekiyor.
3065 sayılı KDV Kanunu kapsamında konut teslimi sırasında oluşacak KDV tutarları, T.C. Ziraat Bankası aracılığıyla hak sahiplerinin hesaplarından otomatik olarak tahsil edilecek.
Teslim sürecinin aksamaması için hak sahiplerinin kimlik belgeleriyle birlikte müracaat etmeleri gerekiyor. Vekâleten teslim alınacak konutlarda ise vekâletnamenin aslı ve fotokopisinin ibraz edilmesi şart koşuluyor. Belgeleri eksik olanların işlemleri yapılmayacak.
Teslim programı kapsamında 24 Kasım’da D1 ve D2 bloklarda yer alan 36 konut, 25 Kasım’da D3 ve D4 bloklarda bulunan 36 konut, 26 Kasım’da D5 ve D6 bloklarda yer alan 35 konut, 27 Kasım’da D7 ve D8 bloklarda bulunan 36 konut ve 28 Kasım’da D9 ve D10 bloklarda yer alan 35 konutun teslimi gerçekleştirilecek.
1 Aralık’ta D11 ve D12 bloklardaki 36 konut, 2 Aralık’ta D13 ve D14 bloklardaki 35 konut hak sahiplerine teslim edilecek. 3 Aralık’ta ise 18 konutun teslimi yapılacak. Belirlenen tarihlerde teslim alamayan hak sahipleri için 4 ve 5 Aralık tarihlerinde işlem yapılacak.
Yetkililer, sürecin plana uygun şekilde ilerleyebilmesi için vatandaşların belirtilen gün ve saatlere riayet etmelerini ve gerekli belgeleri eksiksiz hazırlamalarını istedi. Projenin tamamlanmasıyla birlikte 339 ailenin yeni yuvalarına kavuşmasıyla bölgede sosyal ve fiziki yapının daha da güçlenmesi bekleniyor.
Bakmadan Geçme