Deprem Bölgesindeki Özel sektördeki öğretmenler kadro bekliyor

Deprem Bölgesindeki Özel sektördeki öğretmenler kadro bekliyor

Özel sektörde yıllardır mesleklerini icra eden ve uzman statüsünde değerlendirebileceğimiz öğretmenler seçime kısa bir süre kala atama taleplerini yineledi.

Depremin en çok yıkıma ve can kaybına sebep olduğu 4 ilimiz olan Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay ve Malatya depremzede özel sektör öğretmenleri seçime az bir süre kala kadro taleplerini yenilediler.

Özel sektör öğretmenleri deprem bölgelerinde bir araya gelerek seslerinin duyulmasını istedi. Depremin en çok yıkıma ve can kaybına sebep olduğu 4 ilimiz olan Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay ve Malatya depremzede özel sektör öğretmenleri olarak zor durumdayız, hayatımız bir anda yerle bir oldu ifadelerine yer verildi.


 Millî Eğitim Bakanlığı'ndan 4 il için özel bir istihdam talebimiz var diyen depremzede özel sektör öğretmenleri," Daha önceki yıllarda OHAL kapsamında böyle istihdamlar yapıldı. Millî eğitim bakanı KPSS sonucu ile atama herkes gibi olacak demiş. 
•Bizler KPSS çalışacak eve sahip değiliz.
•Bizlerin çocukları var ve aile geçindirmek gibi ciddi bir sorumluluğumuz var.
•Bizler deneyimli öğretmenleriz ve MEB atamamız olursa tecrübemizle faydalı oluruz.
•Bizlerin OHAL kapsamında bir kararla ataması yapılabilir  
•Bizler sınav öğrencisi değiliz.
•Bizler depremlerle yazmakla bitmeyecek kadar çok şey kaybettik.
Sizden bu acılı günlerde biz öğretmenlerinizin sahipsiz olmadığını yanımızda durarak göstermeniz yönündedir. Ailelerimizle birlikte 50 bin kişi oluyoruz ve mağduruz" şeklinde üzüntülerini dile getirerek yardım kadro talebinde bulundular.

Pusulamalatya
Yorumlar 1
DEPREMZEDE ÖZEL SEKTÖR ÖĞRETMEN 06 Mayıs 2023 01:11

Depremin en çok yıkıma ve can kaybına sebep olduğu 4 ilimizdeki depremzede özel sektör öğretmenleri olarak zor durumdayız. Hayatımız bir anda yerle bir oldu. Devletimizden şartsız atama bekliyoruz. Lütfen aileleri ile birlikte 50 bin kişinin sesi olun.#ÖğretmenlikEnkazAltında

Bakmadan Geçme